Πρωτοποριακό!Ειδικοί αισθητήρες καταγραφής ήχου σε σημεία του ποταμού Αώου!


 Εφαρμογή προγράμματος στην Κόνιτσα από το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ του Υπουργείου Γεωργίας  

Ο Δήμος Κόνιτσας επιλέχτηκε για την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού προγράμματος από το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ του Υπουργείου Γεωργίας.

Ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου με επικεφαλής τον κ. Αστάρα Χρήστο, εγκαθιστά ειδικούς αισθητήρες καταγραφής ήχου σε πραγματικό χρόνο σε διάφορα σημεία πέριξ του ποταμού Αώου. Οι ήχοι επεξεργάζονται από ειδικό αλγόριθμο και κατόπιν αποστέλλεται ειδοποίηση στις Δασικές Υπηρεσίες.

Αυτό προφανώς λειτουργεί αποτρεπτικά σε περιπτώσεις λαθροϋλοτομίας και λαθροθηρίας και θα αποτελέσει ένα σημαντικό μέσο προστασίας του δάσους και του πληθυσμού των αγριόγιδων και λοιπών σπανίων ζώων που διαβιούν στα δάση μας.

Κύριος χορηγός της επιστημονικής ομάδας είναι η εταιρεία κολοσσός της σύγχρονης τεχνολογίας HUAWEI, η εταιρεία τηλεφωνίας WIND, ενώ τους αισθητήρες καταγραφής τους προμηθεύει η Αμερικάνικη ΜΚΟ Rainforest Connection.

Παράλληλα, η δράση της ερευνητικής ομάδας στην περιοχή μας θα καταγραφεί και θα δημιουργηθεί ένα ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο εξωτερικό, ενώ μικρής διάρκειας αποσπάσματα θα προβληθούν σε ελληνικά ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας. Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου την Παρασκευή 4-12-2020 παραχώρησε δήλωση σχετική με το πρόγραμμα σε συνεργάτες της ερευνητικής ομάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]