Ένωση Στρατιωτικών Περιφ.Ηπείρου:Να ληφθούν επιπλέον νέα μέτρα προστασίας για τους Στρατιωτικούς από την Πανδημία

 


- Προτάσεις και για οικονομική αποζημίωση του Υγειονομικού προσωπικού.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ


ΠΡΟΣ:    8 Μ/Π ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ


                Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ)


                 Βουλευτές Ηπείρου


 


ΘΕΜΑ : Οι Στρατιωτικοί κρατούν την Πατρίδα όρθια ..Να ληφθούν επιπλέον νέα μέτρα προστασίας για τους Στρατιωτικούς από την Πανδημία   -  Προτάσεις και  για οικονομική αποζημίωση του Υγειονομικού προσωπικού.


 


                  


             Η Ένωσή μας έχει γίνει δέκτης εκ νέου αναφορών  συναδέλφων μετά τα  προβλήματα  που προκάλεσε  η ύπαρξη κρουσμάτων  σε στρατόπεδο της ΠΕ Ιωαννίνων  και κατόπιν μελέτης προτείνει τα παρακάτω άμεσα μέτρα προστασίας  για αυτούς και κατ’ επέκταση στις οικογένειές τους εφόσον το λειτούργημα του Στρατιωτικού αλλά και η ιδιαιτερότητα  της εργασίας του δεν επιτρέπουν  πολλές φορές  την απομόνωση η την παύση κύριων καθημερινών δραστηριοτήτων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.


             


            Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου προτείνει τα παρακάτω άμεσα μέτρα προστασίας  του προσωπικού τα οποία αν και έχουμε προτείνει με έγγραφό μας από 1 Νοε 2020  δεν έχουν εφαρμοστεί έως και σήμερα:


             1.Στους Ν/Σ οπλίτες της 2021 Α ΕΣΣΟ που πρόκειται να καταταγούν τον Ιανουάριο 2021 σε Στρατόπεδο της περιοχής μας  να διενεργηθεί εκτός του τεστ RAPID και μοριακό τεστ ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα  εισόδου στο Στρατόπεδο  Ν/Σ οπλίτη με κορωνοιό .Η χωρητικότητα  των θαλάμων με οπλίτες να μειωθεί από 50% σε 35%  ώστε να μειωθεί η πιθανότητα εξάπλωσης της πανδημίας σε μεγάλο αριθμό οπλιτών λόγω των συνθηκών διαβίωσή τους όπως έχει γίνει στο παρελθόν.


             2. Ειδική μέριμνα στους συναδέλφους που εκτελούν 24ωρες υπηρεσίες με άμεση χορήγηση πέραν των υλικών για ατομικά μέτρα προστασίας  να γίνεται και καθημερινή απολύμανση των χώρων που διαβιούν τόσο οι ίδιοι όσο και το υπόλοιπο προσωπικό που εκτελεί υπηρεσίες. Η καθημερινή  απολύμανση  να γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένα και πιστοποιημένα συνεργεία που ήδη υπάρχουν .


             3. Άμεση κατάργηση της εκτέλεσης υπηρεσιών  στα  κέντρα μεταναστών Κατσικά και Δολιανών ,που η Ένωσή μας έχει ζητήσει  με σειρά εγγράφων μας και παρά την πρόσφατη απάντηση και του κ ΥΕΘΑ στην Βουλή  σε επιστολή μας  για το θέμα συνεχίζονται έως και σήμερα.


               4.Προτείνεται η εκ περιτροπής εργασία του προσωπικού εντός Μονάδων ώστε σε περίπτωση ύπαρξης κρούσματος να μην τίθεται σε καραντίνα και ουσιαστικά εκτός καθηκόντων ‘ολόκληρο οργανικό τμήμα Στρατιωτικής Μονάδος .


               5.  Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους συναδέλφους με χρόνια  προβλήματα υγείας και αλλά και όσους έχουν στην οικογένειά τους μέλος που χρήζει ιδιαίτερη προστασία από την πανδημία .


            6. Σε περίπτωση ύπαρξης πρώτου κρούσματος COVID19 σε στρατιωτικό να γίνονται εξετάσεις για ύπαρξη κορωνοιού σε όλο το προσωπικό της Μονάδας που ανήκει.


               7.Τελος ζητάμε οι επιπλέον ημέρες εκτός έδρας που δόθηκαν στο προσωπικό των Στρατιωτικών Νοσοκομείων που υπηρετεί σε ΤΕΠ ,ΜΕΘ και πτέρυγες COVID 19( που κατά την γνώμη μας έπρεπε να δοθεί στο σύνολο του προσωπικού των Στρατιωτικών Νοσοκομείων που εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο με την πανδημία)   να δοθεί και στο προσωπικό που υπηρετεί στο ΣΤΕΠ της 8ης Ταξιαρχίας το οποίο έδωσε και δίνει αγώνα στην μάχη με την πανδημία τόσο με κρούσματα που υπήρξαν στο Στρδο Κατσιμήτρου αλλά και στους καθημερινούς ελέγχους σε πολίτες στην πύλη εισόδου απο την Αλβανία   στην Κακαβιά που γινότανε από το Υγειονομικό προσωπικό της 8ης Ταξιαρχίας.


                 Κανένας συνάδελφος χωρίς μέτρα προστασίας .Η Υπηρεσία να αναλάβει τις ευθύνες της.


 


        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]