ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΠΟ 18/01 ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

«Αντάρτικο»: Μητροπολίτες ζητούν να ανοίξουν οι ναοί παρά τα μέτρα

 


Αναταραχή στους ιερατικούς κύκλους για τη λειτουργία των εκκλησιών την περίοδο των γιορτών, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν οι ναοί μόνο τα Χριστούγεννα και τα Φώτα και με αυστηρούς περιορισμούς.


Η πλειονότητα των Ιεραρχών και των Ιερέων πίστευε ότι οι εκκλησίες θα ανοίξουν κανονικά για το διάστημα των εορτών, με μέτρα όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.


Η ανησυχία των ειδικών για ένα ενδεχόμενο τρίτο και ισχυρότερο κύμα της πανδημίας κρούει των κώδωνα του κινδύνου τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από εκείνη των λοιμωξιολόγων. Γι' αυτό τον λόγο, συνεχίζουν οι συνεννοήσεις της κυβέρνησης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, οι οποίες όπως όλα δείχνουν δεν είναι ικανές να αποτρέψουν την εκδήλωση αντιδράσεων στους κόπλπους της εκκλησίας.


Οπως μετέδωσε ο Alpha, ορισμένες ακραίες φωνές από τους κύκλους της Ιεραρχίας -που αποτελούν μειοψηφία- έχουν ήδη εκδηλώσει την πρόθεση να ανοίξουν κανονικά τους ναούς για εκκλησιασμό των πιστών, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για όσα ακολουθήσουν.


Ενδεικτικά, ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ υποστήριξε, μιλώντας στο OPEN TV, ότι «είναι ένας διωγμός. Το λέω με πόνο ψυχής». Σχολιάζοντας την κυβερνητική απόφαση ο κ. Σεραφείμ είπε ότι «δεν μπορεί κανείς να ανακόψει τη Θεία Λατρεία. Είναι φοβερό για εμάς. Είναι εντελώς απαράδεκτο».


Καταλήγοντας μάλιστα είπε «εμείς θα κάνουμε κανονικά τις Λειτουργίες και ας έρθουν να μας συλλάβουν. Είμεθα αγανακτισμένοι».


Μητροπολίτης Σερρών: Τα μέτρα επεβλήθησαν έξωθεν από την πίστη μας


Την ίδια ώρα, κατά των μέτρων είναι και ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, που χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος, στον άδειο Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.


Ο κ. Θεολόγος ευχήθηκε αρχικά «ο Θεός να φωτίσει όσους έχουν στα χέρια τους τη διαχείρισης αυτής της θλιβεράς καταστάσεως να αντιληφθούν ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σάρκα. Είναι και ψυχή και αυτή η ψυχή αυτές τις ημέρες τις πικρές θέλει κάπου να ακουμπήσει».

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]