ΚΕΔΕ:Η Αδριατική οδός μοχλός τουριστικής ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα

 


Ουσιαστική στήριξη στο πάγιο αίτημα της Ηπείρου για την υλοποίηση του οδικού έργου Ιωάννινα – Κακαβιά, αποτελεί το ψήφισμα που ενέκρινε σήμερα Πέμπτη, κατά την τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, για τη λεγόμενη Αδριατική Οδό (Δυτικό Οδικό Άξονα).

Το ψήφισμα εγκρίθηκε μετά από εισήγηση του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Δημήτρη Καφαντάρη, ο οποίος διατηρεί ένα διαχρονικό ενδιαφέρον και σχέσεις φιλίας με την περιοχή μας και η πρωτοβουλία του έρχεται να ενισχύσει το πάγιο αίτημα των φορέων της Ηπείρου για την ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού μέχρι τα σύνορα με την Κακαβιά, που είναι τμήμα της Αδριατικής Οδού, μέσα από την χρηματοδότηση του έργου, από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Η εισήγηση του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε.Δ.Ε. ήταν καρπός της συνεργασίας του με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου κ. Χρήστο Ντακαλέτση και με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και Πρόεδρο του Φόρουμ Πόλεων Αδριατικής & Ιονίου (Forum of Adriatic and Ionian Cities – FAIC) κ. Ιωάννη Λώλο.

Το ψήφισμα της ΚΕΔΕ αναφέρει τα εξής:

Η Αδριατική οδός μοχλός τουριστικής ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα.

“Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια Ευρωπαίοι κάνουν τουρισμό με το αυτοκίνητό τους και όταν ολοκληρωθεί το ελληνικό κομμάτι του οδικού δικτύου της Αδριατικής Οδού, θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην τουριστική ανάπτυξη όλων των πόλεων της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο. 

Η Αδριατική Οδός ή «μπλε διάδρομος» αλλά και «Πράσινη διαδρομή», όπως είναι γνωστός ο οδικός άξονας που θα ξεκινάει από την Τεργέστη και θα φτάνει μέχρι την Καλαμάτα, αποτελεί ένα έργο που φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει τις χώρες του τόξου της Αδριατικής και ένα έργο που, όποιος κοιτάξει το χάρτη, θα καταλάβει αμέσως τη σημασία που θα έχει για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για τον δυτικό άξονά της.

Το θετικό αποτύπωμά του, στην αναβάθμιση των περιοχών, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των υποδομών και του οδικού δικτύου, θα συνδράμει με ένα μεγάλο αριθμό εμπορικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών.

Η Κ.Ε.Δ.Ε είναι αρωγός στην ενίσχυση των προσπαθειών ολοκλήρωσης του έργου, ενώνοντας τη φωνή της με τις δυναμικές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει βουλευτές του εθνικού κοινοβουλίου, ευρωβουλευτές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και πολλοί ακόμα φορείς. 

Στόχος της Κ.Ε.Δ.Ε είναι να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, δημιουργώντας συνεργασίες και συνεργίες με όλους τους φορείς αυξάνοντας τη δυναμική ώστε πολύ γρήγορα να επιτευχθεί ο στόχος της ολοκλήρωσης του έργου. 

Σε αυτή την προσπάθεια εξωστρέφειας, η Κ.Ε.Δ.Ε σε συνεργασία με όλο το δίκτυο των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Πελοποννήσου, που ανήκουν στο γεωγραφικό τόξο από την Τεργέστη έως την Καλαμάτα, συνεργάζονται και με συντονισμένες δράσεις, επιδιώκουν να εξασφαλίσουν εντός των χρονοδιαγραμμάτων την άμεση κατασκευή όλων των έργων που υπολείπονται”.


Μετά την αποδοχή του ψηφίσματος από το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία που έρχεται να προστεθεί σε μια προσπάθεια ετών των φορέων της Ηπείρου, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως και το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. έχει λάβει απόφαση για την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του οδικού άξονα της Ιόνιας μέχρι τα σύνορα. 

«Τώρα πλέον, με την προοπτική χρηματοδοτικής ένταξης του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης, τα πράγματα είναι πιο αισιόδοξα. Ελπίζουμε ότι με την έγκριση της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης, μια εκκρεμότητα ετών για την Ήπειρο θα κλείσει» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Ντακαλέτσης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]