Ιωάννινα:Δυναμική διαμαρτυρία της Επιτροπής Αγώνα σχολικών καθαριστριών [βίντεο]

 


σήμερα έξω από το Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Οι σχολικές καθαρίστριες με τη στήριξη εκπροσώπων της Ένωσης Γονέων, του Συλλόγου Εργαζομένων  ΟΤΑ και της Διοίκησης του ΕΚΙ καταγγείλαμε τη στάση της Δημοτικής αρχής να αναιρέσει τη δέσμευση της, να φέρει στην Οικονομική Επιτροπή της επόμενης Τετάρτης τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας 3ωρης απασχόλησης σε πλήρους ωραρίου (6μιση ώρες), την παράταση  των τετράμηνων συμβάσεων μέχρι των Ιούνιο και την απόδοση των ατομικών μέσων προστασίας που δεν έχουν αποδοθεί ούτε φέτος ούτε τα προηγούμενα χρόνια. Υπενθυμίζουμε ότι υπήρξε απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου  για την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων. 

Καταγγέλλουμε τον  Αντιδήμαρχο κ. Αιβατιδη και την άρνηση του να μας συναντήσει δηλώνοντας προκλητικά ότι τα ζητήματα  που θέτουμε δεν είναι συλλογικά και μας καλεί σε ατομική συζήτηση την κάθε καθαρίστρια ώστε να μας ξεμοναχιάσει και να μας ασκήσει ατομικές πιέσεις. 


Υπενθυμίζουμε ότι οι συμβάσεις λήγουν στις 10 Γεναρη και η μη ικανοποίηση από την Οικονομική Επιτροπή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου θα μας οδηγήσει ξανά στην απόλυση και την ανεργία.

Όλη αυτή την περίοδο που τα σχολεία παραμένουν κλειστά οι εργαζόμενες παρέχουμε έργο καθαριότητας στις υπηρεσίες του Δήμου  προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες λογω της απουσίας μόνιμου προσωπικού. 

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στις αποθήκες του Δήμου Ιωαννιτων  υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και δεν αποδίδονται εσκεμμένα θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων και εξαναγκάζοντας μας να αναλάβουμε το κόστος των ατομικών μέτρων προστασίας μας.

Αποδεικνύεται ότι η καθαριότητα τόσο των σχολείων όσο και των Δημοτικών Κτιρίων είναι μόνιμη, καθημερινή ανάγκη και δε μπορούν να υπάρξουν συμβιβασμοί με την ικανοποίηση της. Μας εκθέτουν όλους σε κίνδυνο ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημίας. 

Απαιτούμε άμεσα η Δημοτική Αρχή να εντάξει στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την ερχόμενη Τετάρτη την  ικανοποίηση των αιτημάτων μας και  να δρομολογήσει τη λύση της καθαριότητας με μόνιμο προσωπικό.

Απαιτούμε τώρα να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με όρους υγιεινής και ασφάλειας για όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]