Κατάθεση πινακίδων ηλεκτρονικά: Αυτή είναι η εφαρμογή

 


Ηλεκτρονικά θα γίνεται η κατάθεση των πινακίδων από τους ιδιοκτήτες οχημάτων - Τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες.

Ηλεκτρονικά μέσω εφαρμογής της ΑΑΔΕ θα γίνεται η κατάθεση πινακίδων των οχημάτων προκειμένου οι πολίτες να μην συνωστίζονται στις εφορίες.


Η όλη διαδικασία θα γίνεται online από το σπίτι και η εφαρμογή που θα ονομάζεται σύμφωνα με πληροφορίες myCar θα είναι σύντομα στον αέρα.


Με την υποβολή δηλώσεων ακινησίας και την κατάθεση πινακίδων των οχημάτων τους, οι οδηγοί γλιτώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021 εφόσον το όχημά τους είναι μέχρι 1.928 κυβικά εκατοστά.

Επιπλέον οι ιδιοκτήτες με οχήματα μεγαλύτερου κυβισμού θα γλιτώσουν και τον φόρο πολυτελείας.


Τσουχτερά πρόστιμα


Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες εντοπιστούν να κυκλοφορούν με τα οχήματα που έχουν δηλώσει σε ακινησία, θα κληθούν να πληρώσουν «τσουχτερά» πρόστιμα, που θα φτάνουν τα 10.000 ευρώ την πρώτη φορά, και τα 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής.


Παράλληλα, μέσω της νέας εφαρμογής η ΑΑΔΕ στοχεύει και στη δημιουργία ενός μητρώου. Σ' αυτό θα περιλαμβάνονται και στοιχεία για τα αυτοκίνητα που είναι ασφαλισμένα και έχουν περάσει από ΚΤΕΟ έτσι ώστε να γίνονται διασταυρώσεις και να εντοπίζονται οι παραβάτες.

Σκέψεις για παράταση των τελών κυκλοφορίας


Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθεί λόγω του lockdown παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Τα σενάρια που εξετάζει του Υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ακόμη και δίμηνη παράταση χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί κάτι επισήμως. 


Αξίζει να σημειωθεί πώς εάν οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν επιλέξει να θέσουν το όχημά τους σε ακινησία, καταθέτοντας πινακίδες έως τις 31 Δεκεμβρίου, υποχρεούνται να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι το τέλος του 2020. Η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

πηγή ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]