ΕΝΗΜEΡΩΣΗ-ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΓΥΜΝΑΣΙΑ -ΛΥΚΕΙΑ

Την ανάκληση των παράνομων αποφάσεων για καθαίρεση υπηρεσιακών στελεχών της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΠΓΝΙ ζητά η ΑΔΕΔΥΤο Νομαρχιακό ΤμήμαΙωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, μετά από καταγγελίες συνάδελφων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που καθαιρέθηκαν με παράνομη απόφαση του Διοικητή, συνεδρίασε και με απόφασή του επαναβεβαιώνει τις διαχρονικέςθέσεις των εργαζομένων στο δημόσιο και των συνδικαλιστικών οργανώσεώντους για την αναγκαιότητα οι κρίσεις και οι τοποθετήσεις των συναδέλφωνσεθέσειςευθύνης να γίνονται μεαπόφαση των αρμόδιωνοργάνων(ΥπηρεσιακάΣυμβούλια, ΣυμβούλιαΕπιλογής). Όργανα που κατά την κρίση τους θα παίρνουνυπόψη τους τα κριτήριαεκείνα τα όποια θα παρέχουν όλα τα εχέγγυα της αξιοκρατίας, της αμεροληψίας και θα κόβουν τον «ομφάλιολώρο» της εξάρτησης της δημόσιαςδιοίκησης από το κομματικόσύστημαεξουσίας. Σεπερίπτωσηδε άμεσωνυπηρεσιακώναναγκών, οι οποίες θα προκύπτουν από συνταξιοδοτήσειςήπαραιτήσεις, να εφαρμόζονται οι διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα.

Είναι προφανές ότι ηπολιτικήευθύνη των Κυβερνήσεωνδιαχρονικά να μην προχωρούν,παρά την ύπαρξηθεσμικούπλαισίου, σε υπηρεσιακές επιλογές στις θέσειςευθύνηςμέσα από κρίσεις,στόχοείχαν και έχουν, να κρατούν σε ΟΜΗΡΕΙΑ τους συναδέλφους και ταυτόχρονα να ικανοποιούν και να εξυπηρετούν το κομματικό τους ακροατήριο.

Σε ένα βαθιά εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας με τραγικές ελλείψεις προσωπικού και διαλυμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, οι καρατομήσεις αποτελούν μέρος της προσπάθειας τρομοκράτησης των υγειονομικών για να καμφθούν οι αντιδράσεις και να περάσει ανεμπόδιστα η χυδαία προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι έχει κάνει το καλύτερο δυνατό για το δημόσιο σύστημα υγείας . Το αποδεικνύουν οι απειλές για πειθαρχικές διώξεις σε όσους νοσήσουν από coved (Γ.Ν. Πτολεμαίδας, ΠΓΝ Ηρακλείου) καιοι κλήσεις σε απολογία 3 γιατρών στο ΑΟΝΑ Άγιος Σάββας. Το αποδεικνύει, η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, σε βάρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης καθώς και οι αστυνομικές «επισκέψεις» στα σπίτια του προέδρου και του γραμματεία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας , επειδή καλούσαν σε διεκδικήσεις θωράκισης των δομών υγείας.  

Έχονταςυπόψη τα παραπάνω,καταγγέλλει τον Διοικητή του ΠανεπιστημιακούΝοσοκομείου ο όποιος -εν μέσωπανδημίας και ενώ οι εργαζόμενοιδίνουνόλες τους τις δυνάμειςγια την αντιμετώπιση του «αοράτουεχθρού» -με αυθαίρετη και παράνομηαπόφασηκαθαίρεσε,υποβίβασε και μετακίνησεαναιτιολόγηταστελέχη της ΝοσηλευτικήςΥπηρεσίας.Η απόφαση του έγινεχωρίς την ύπαρξηεισήγησης από τις αρμόδιεςυπηρεσίες του Νοσοκομείου. 

Υπενθυμίζει στον κ.Διοικητή το υφιστάμενοθεσμικόπλαίσιο:

Νόμος 4369 : Άρθρο 30 Μεταβατικές διατάξεις, όπως διατηρήθηκε και ΙΣΧΥΕΙ με το Ν.4674/2020: 1.Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου: α) Έως την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου ή ειδικών διατάξεων, καθήκοντα προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου προϊστάμενοι β) Η θητεία των ανωτέρω προϊσταμένων λήγει αυτοδικαίως με την επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου»

Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ (ΑΡ. ΠΡΩΤ.:928-16/11/2018), με αλλεπάλληλες Ανακοινώσεις, έχει καταγγείλει διαχρονικά τις Διοικήσεις που δεν τηρούν το Θεσμικό Πλαίσιο που υπάρχει και προχωρούν σε ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ καθαιρέσεις- τοποθετήσεις. Μάλιστα για το Θέμα των παραβιάσεων του σχετικού Πλαισίου, κατέθεσε στις 20-02-2017, Μηνυτήρια Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου(!!)όπου αναφέρειότι με τις διατάξεις του νόμου 4336/2016 εισήχθη νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων τροποποιώντας το ήδη υφιστάμενο. «Μέχρι την εφαρμογή παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για τη διαπίστωση τυχόν τέλεσης ποινικών αδικημάτων και ιδιαιτέρως του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και τις απιστίας σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας».

Σύμφωνα λοιπόν με τη Μηνυτήρια Αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Διοίκηση  του ΠΓΝΙ με την απόφαση της να Καθαιρέσει - Υποβαθμίσει Στελέχη του Νοσοκομείου, κατά παράβαση του υπάρχοντος Νομικού Πλαισίου, έχει τελέσει Ποινικά αδικήματα, αυτά, της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας. 

Για τις ίδιες πρακτικές τον Μάιοτόσο η ΠΟΕΔΗΝ  όσο και ΕκτελεστικήΕπιτροπή της ΑΔΕΔΥ, μετά από πρόταση του ΝομαρχιακούΤμήματοςείχανκαταγγείλει τον Διοικητή του ΝοσοκομείουΧατζηκώστα.

Θεωρεί  ότι πλευρές της απόφασης του Δ.Σ του Συλλόγου των εργαζομένων που μας κοινοποιήθηκεδεν υπηρετούν και δεν συνάδουν με τις συνολικάδιακηρυγμένεςθέσεις των συνδικαλιστικώνοργάνωντης ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ και είναι σε αναντιστοιχία ακόμα και με δικιά του που δημοσιοποιήθηκε το 2018. 

Καλεί: 

τη Διοίκηση να ανακαλέσει την παράνομη απόφασή της

τους συναδέλφους εργαζόμενουςστο ΠανεπιστήμιοΝοσοκομείο, με αίσθημαευθύνης να δώσουμε από κοινού την μάχη για την υλοποίηση των παραπάνωθέσεων και προτάσεων, χωρίςπαραταξιακέςκαι κομματικέςσκοπιμότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]