ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών :Ρίχνουν "στάχτη στα μάτια " των πυροσβεστών....

 


ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ «ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ»  ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Το προεδρείο του σωματείου μας (Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου) μας γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του, ότι θα αναλάβει τα έξοδα προκειμένου να προσφύγουμε δικαστικά για να πληρωθούμε τα ρεπό που μας οφείλει η υπηρεσία λόγω της εργασίας μας πέραν του κανονικού ωραρίου, τα οποία δεν μπορούν να μας χορηγηθούν εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων που έχει σε προσωπικό το Πυροσβεστικό Σώμα.

Με αυτόν τον τρόπο, το προεδρείο του σωματείου μας «αξιοποιεί» για ακόμα μια φορά τα χρήματα του ταμείου, τα δικά μας χρήματα, και «βαφτίζει» την ενέργεια του αυτή ως «έμπρακτη στήριξη προς τα μέλη του». 

Η ίδια πρακτική στο σκέλος που αφορά τις δικαστικές προσφυγές για τα οφειλόμενα ρεπό, ακολουθείται από το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) και από αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας που παινεύονται μάλιστα για την πρωτοπορία τους!!!  

Το ερώτημα όμως που μπαίνει και καλούνται όλοι τους να απαντήσουν είναι: 

Γιατί επιλέγουν την δικαστική οδό, που αποτελεί το τελευταίο διεκδικητικό στάδιο και όχι το αρχικό, αφού πρώτα  οφείλεις ως συνδικαλιστικό όργανο να  εξαντλήσεις κάθε μορφή πάλης για να αναδείξεις και να διεκδικήσεις λύση για το δίκαιο αίτημά σου, την στιγμή μάλιστα που είναι σίγουρο ότι θα είχε την στήριξη του συνόλου της κοινωνίας, από την στιγμή που εδώ και 40 χρόνια αποτελούμε την μοναδική εξαίρεση σε όλον τον δημόσιο τομέα; 

Η απάντηση είναι μία! 

Απλά γιατί ως ισόβιοι κυβερνητικοί εντολοδόχοι, δεν θέλουν να φέρουν την εκάστοτε κυβέρνηση σε δύσκολη θέση και έτσι με αυτόν τον τρόπο παραπέμπουν ένα υπερώριμο και δίκαιο αίτημα στις χρονοβόρες δικαστικές καλένδες με αμφίβολο αποτέλεσμα και παράλληλα δημιουργούν άλλοθι κινητικότητας ως απάντηση  στις πιέσεις που δέχονται από τους εργαζόμενους και για αυτό το ζήτημα!

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών στις 17-12-2020 εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση για το συγκεκριμένο ζήτημα (βλέπε στην ιστοσελίδα μας). 

Ενημερώσαμε για την αρνητική εξέλιξη και την πλήρη αποτυχία που είχαν στο σύνολό τους σχεδόν, οι δικαστικές προσφυγές που κατατέθηκαν από χιλιάδες πυροσβέστες σε όλη την χώρα, με την προτροπή των συμβιβασμένων συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων σωματείων της. 

Ενημερώσαμε επίσης και για την αρνητική εξέλιξη που είχε πρωτόδικα καθώς και στο εφετείο με τελεσιδικία μετά από 7 χρόνια, η δικαστική προσφυγή που κατατέθηκε από τον Νομικό σύμβουλο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για λογαριασμό απόστρατου συνάδελφου  προκειμένου να αποζημιωθεί χρηματικά για τα ρεπό που του όφειλε η υπηρεσία και που δεν μπόρεσε να του τα χορηγήσει μέχρι την συνταξιοδότησή του. Δηλαδή για το ίδιο πράγμα που μας καλούν να προσφύγουμε και τώρα οι γνωστοί «συνδικαλιστές» και  «υποτιθέμενοι υπερασπιστές» των δικαιωμάτων μας. 

Όλοι αυτοί «οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι συνδικαλιστές», που έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί έβαλαν πλάτη:

Να ψηφιστούν οι νόμοι που διογκώνουν την απλήρωτη υπερεργασία μας με τις συνεχόμενες επιφυλακές και έχουν σαν αποτέλεσμα να αυξάνεται σημαντικά και ο αριθμός των οφειλόμενων ρεπό από την υπηρεσία, όπως ο πρόσφατος νόμος 4662/2020. Για να «καλύπτουμε» με την υπερεργασία μας, τις πάγιες ανάγκες και τις ελλείψεις που έχει σε προσωπικό το Πυροσβεστικό Σώμα. 

Να ψηφιστεί ο νέος κανονισμός μεταθέσεων που αποδυνάμωσε υπηρεσίες και στην περιφέρειά μας, που ξεσπίτωσε και από την Ήπειρο 16 πυροσβέστες προς τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου και τους δημιούργησε ανυπέρβλητα εμπόδια στην επαγγελματική και οικογενειακή τους ζωή.

Όλοι αυτοί επιχειρούν να μας παραμυθιάσουν για ακόμα μια φορά, λέγοντας μας ότι με τα δικαστήρια που θα γίνουν μετά από αρκετά χρόνια, υπάρχει πιθανότητα να πληρωθούν τα ρεπό που μας οφείλει και που δεν μπορεί να μας χορηγήσει η υπηρεσία. 

Δεν λένε κουβέντα όμως, για το πόσα χρήματα έχουν κερδίσει από τις αποφάσεις των δικαστηρίων οι συνάδελφοι που προσέφυγαν σε ανάλογες δικαστικές ενέργειες στο χρονικό διάστημα των τελευταίων 18 περίπου ετών, με προτροπή και ευθύνη των προεδρείων των συνδικαλιστικών οργάνων μη εξαιρουμένου και του προεδρείου της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου. Η συντριπτική πλειοψηφία των πυροσβεστών και στην Ήπειρο, δεν κέρδισε απολύτως τίποτε.   

Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να δείξουν ότι δήθεν υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας. Θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν, προκειμένου να ξεχάσουμε τις μεγάλες ευθύνες που έχουν, γιατί δεν αντέδρασαν, δεν αγωνίστηκαν και επικρότησαν νόμους που καταργούν εργασιακές κατακτήσεις δεκαετιών.

Η Ε.Α.Κ.Π. καταγγέλλει την στάση και τις νέες αυταπάτες που καλλιεργεί το προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ. Ηπείρου και οι συνοδοιπόροι του, προκειμένου «να μην μπουν στον κόπο» να οργανώσουν τον αγώνα μας για να διεκδικήσουμε να εφαρμοστεί και για εμάς τους πυροσβέστες, ότι ισχύει και εφαρμόζεται για την υπερεργασία σε όλους τους πολιτικούς δημόσιους υπαλλήλους της χώρας συμπεριλαμβανομένων και των 5ετών και των εποχικών πυροσβεστών. Να χορηγείται χρηματική αποζημίωση για κάθε ώρα εργασίας πέραν του κανονικού ωραρίου, με ανάλογες προσαυξήσεις για νυχτερινή εργασία και εργασία κατά την διάρκεια Κυριακών και Αργιών και να πληρωθούν άμεσα τα οφειλόμενα ρεπό με ανάλογη εφάπαξ αποζημίωση. 

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Βγάλτε τα συμπεράσματα σας, από την στάση και τις «δράσεις» όλων αυτών που ψηφίστηκαν και αναδείχτηκαν ως πλειοψηφία στα συνδικαλιστικά όργανα και που υποτίθεται ότι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα στην εργασία μας και στην ζωή μας γενικότερα. Οι πρακτικές που ακολουθούν οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού, όχι μόνο δεν έδωσαν λύση σε κανένα πρόβλημα, αλλά τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και διογκώνονται.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε θα επιλυθούν μέσα από την ενεργή συμμετοχή μας στα σωματεία, με στόχο την οργάνωση δυναμικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε και να συγκρουστούμε με τις πολιτικές των κυβερνήσεων που καταργούν τα δικαιώματά μας. 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]