ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Β.Κικίλιας:Η έναρξη των εμβολιασμών δεν είναι σήμα για χαλάρωση [βίντεο]

 


-Για ιδία χρήση το πιστοποιητικό του εμβολιασμού ,είπε ο Βασίλης Κικίλιας απαντώντας σε σχετική ερώτηση    
-Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε ιδιωτικές κλινικές και δομές Πρόνοιας,προστίθενται 40 ακόμα νοσοκομεία και έως 20 Ιανουαρίου αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί 60.000 υγειονομικοί.

Τα στοιχεία για την πανδημία  που  έδωσε στη δημοσιότητα   και σήμερα ο ΕΟΔΥ αποτυπώνουν τη συμπεριφορά των πολιτών 15 μέρες πριν .Αυτό σημαίνει πως την  εικόνα της γιορτινής περιόδου θα την έχουμε το πρώτο 15ήμερο του Γενάρη ,ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό .

Οπως σημείωσε   το επιδημιολογικό φορτίο ακόμη στη χώρα είναι υψηλό και απαιτείται  μεγάλη προσοχή καθώς η διεθνής εμπειρία έχει δείξει πως τα κρούσματα ανεβαίνουν μετά τις γιορτές .

Ο κ.Κικίλιας ανέφερε πως   η έναρξη των εμβολιασμών δεν είναι σήμα για χαλάρωση καλώντας τους πολίτες να εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα .

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις περιοχές όπου η κατάσταση είναι δύσκολη με βάση τα στοιχεία των τελευταίων 7 ημερών   .

Πρόκειται για τις περιφερειακές ενότητες Καλύμνου ,Ροδόπης ,Ξάνθης ,Κοζάνης ,Κιλκίς ,Δυτικής Αττικής ,Έβρου ,Θάσου ,Φλώρινας και Λέσβου 

Δείτε όλα όσα είπε ο    Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Παναγιώτης Γαργαλιάνος-Κακολύρης ,στο βίντεο που ακολουθεί .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]