ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κορωνοϊός: Εντοπισμός της μετάλλαξης εκτός Βρετανίας

 


Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ ,μία μετά την άλλη, διάφορες ευρωπαϊκές χώρες αναστέλλουν πτήσεις και δρομολόγια τρένων από τη Βρετανία, λόγω της εμφάνισης εκεί μιας μετάλλαξης του ιού. Την αρχή έκανε η ολλανδική κυβέρνηση η οποία ανέστειλε όλες τις επιβατικές πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την 1η Ιανουαρίου μετά τον εντοπισμό στην Ολλανδία του συγκεκριμένου μεταλλαγμένου στελέχους από τη Βρετανία. 


Το παράδειγμα της Ολλανδίας ακολούθησε το Βέλγιο αναστέλλοντας τις πτήσεις και τα δρομολόγια των τρένων από τη Βρετανία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (01.00 ώρα Ελλάδας), με τον πρωθυπουργό Αλεξάντερ ντε Κρο να δηλώνει στο τηλεοπτικό δίκτυο VRT ότι η διάρκεια της αναστολής θα είναι τουλάχιστον 24 ωρών.


Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι ντι Μάϊο ανακοίνωσε ότι η Ιταλία αναστέλλει τις πτήσεις από και προς την Βρετανία λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού.


Από την πλευρά της, η Γερμανία εξετάζει «σοβαρά» το ενδεχόμενο αναστολής των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και τη Νότια Αφρική μετά την ανακάλυψη μιας μετάλλαξης του ιού σε αυτές τις χώρες, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο κυβερνητική πηγή.


«Οι περιορισμοί στην εναέρια κυκλοφορία από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική αποτελούν μια σοβαρή επιλογή», που εξετάζει αυτήν τη στιγμή το Βερολίνο, είπε πηγή προσκείμενη στο γερμανικό υπουργείο Υγείας.


Το ενδεχόμενο να αναστείλει τις πτήσεις και τα δρομολόγια των τρένων από τη Βρετανία, εξετάζει και η Γαλλία, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.


Η επίσημη απόφαση των γαλλικών αρχών αναμένεται αργότερα μέσα στη μέρα, ανέφερε το BFM χωρίς να επικαλεστεί τις πηγές του.


Μιλώντας στο Sky News ο υπουργός Υγείας της Βρετανός Ματ Χάνκοκ είπε ότι η κατάσταση «είναι εκτός ελέγχου».


«Θα είναι πολύ δύσκολο να το κρατήσουμε υπό έλεγχο μέχρι να διατεθεί ευρέως το εμβόλιο», είπε ο Χάνκοκ.


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι είναι σε «στενή επαφή» με αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την εμφάνιση του μεταλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού.


H νέα παραλλαγή της νόσου μεταδίδεται πιο γρήγορα, δεν θεωρείται όμως ότι είναι πιο θανατηφόρα.


Εκτός από τη Μ. Βρετανία, η ίδια μετάλλαξη του ιού έχει επίσης εντοπιστεί στην Ολλανδία, τη Δανία και την Αυστραλία, ανέφερε ο ΠΟΥ στο BBC.


Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η νέα παραλλαγή αντιδρά διαφορετικά στα εμβόλια.

ΕΡΤ

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, bbc.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]