ΑΔΕΔΥ 'Αρτας: Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις αναγκαστικές μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού

 


Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις αναγκαστικές μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού.

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 και ενώ εφημέρευε στην Μονάδα Λοιμωδών covid19 του Νοσοκομείου της πόλης, η γιατρός, Διευθύντρια, Πνευμονολόγος, Αρχιμανδρίτη Βιργινία, ειδοποιήθηκε με email από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, ότι «μετακινείται» με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας για 3 μήνες στο Νοσοκομείο της Έδεσσας όπου πρέπει να παρουσιαστεί την επομένη το πρωί.

Και αυτή η απόφαση δεν είναι ούτε η μόνη ούτε η πρώτη! Η κυβέρνηση τα σοβαρά, υπαρκτά προβλήματα στον χώρο της υγείας αποφάσισε να τα λύσει με μετακινήσεις και «εντέλλεσθε» προς τους εργαζομένους που μήνες τώρα δίνουν σκληρή μάχη απέναντι στην πανδημία, σε ένα τρομακτικό πεδίο για να μπορέσουν να κρατήσουν τα Νοσοκομεία και τις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας όρθιες να παρέχουν υπηρεσίες υγείας στο λαό. 

Δεκαετίες ολόκληρες οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων και των δομών του ΕΣΥ, παλεύουν και αγωνίζονται για μόνιμες και μαζικές προσλήψεις προσωπικού, για αύξηση των δαπανών για την Υγεία, για να είναι η υγεία δημόσιο αγαθό! 

Έχουν περάσει σχεδόν δέκα μήνες από τον Μάρτιο του 2020 και η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας αυτό που έχει να δώσει στο ιατρικό προσωπικό της χώρας είναι εντολές μετακίνησης νύχτα! 

Πως είναι δυνατόν να μετακινείς γιατρούς από Νοσοκομεία που νοσηλεύουν συνανθρώπους μας θετικούς στον covid19; Πως είναι δυνατόν στην Δημόσια Διοίκηση να ειδοποιείται ο εργαζόμενος με email το απόγευμα ότι την επόμενη μέρα πρέπει να παρουσιαστεί 300 χιλιόμετρα μακριά από το Νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται;

Πως γίνεται να λειτουργήσει η Μονάδα Λοιμωδών του Νοσοκομείου με μόλις τρεις γιατρούς που μένουν πίσω; Πως έγιναν αυτές οι επιλογές; Πως δέχθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου να χάσει έναν πνευμονολόγο γιατρό ακόμη; Με ποια διαδικασία έφτασε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας να γνωρίζει τα ονόματα των γιατρών και να μπορεί να επιλέγει και ποιον; Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας για την επόμενη περίοδο; Ποιος θα απαντήσει και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; 



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΞΑΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΙΑΤΡΩΝ

ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Στεκόμαστε στο πλευρό της Βιργινίας και όλων των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία και στις δομές του ΕΣΥ, που με περισσή αξιοπρέπεια, φιλότιμο, αίσθημα ευθύνης και προσωπικό κόστος αντιμετωπίζουν την κατάσταση της πανδημίας. Θα αγωνιστούμε στο πλάι τους και μαζί τους! Καλούμε το λαό να έρθει μαζί μας σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα! 

Άρτα, Δεκέμβρης 2020

Για το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Γεωργούσης Λεωνίδας Αμπελογιάννη Βάσω


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]