ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα ελέγχου διασποράς στην κοινότητα :Τυχαίο δωρεάν τεστ σε πολίτες

 


Τη νέα πλατφόρμα για τυχαιοποιημένο έλεγχο κορωνοϊού στην κοινόητητα παρουσίασε νωρίτερα ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης  ένα εργαλείο που θα βοηθήσει στη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας για τη διασπορά του ιού.

Η στρατηγική περιλαμβάνει:


Ο στόχος:


Η νέα πλατφόρμα βρίσκεται στη διεύθυνση :



Το χρονοδιάγραμμα:

Η συμμετοχή των πολιτών είναι πολύ σημαντική υπογράμμισε ο κ.Μαγιορκίνης 
Αναλυτικά ο κ.Μαγιορκίνης ανέφερε:

Η στρατηγική μας για δωρεάν τεστ, όπως γνωρίζετε, μέχρι στιγμής συμπεριλαμβάνει κατ’ αρχήν όλους τους ασθενείς με συμπτώματα συμβατά με την Covid-19, όπως είναι οι νοσοκομειακοί και οι έλεγχοι στα Κέντρα Υγείας. Επίσης, εκτελείται και έλεγχος στην κοινότητα από τον ΕΟΔΥ, στα πλαίσια αντιμετώπισης συρροών αλλά και προληπτικοί έλεγχοι για την έγκαιρη ανίχνευση επερχόμενης συρροής σε ευάλωτες ομάδες.


Με την έλευση έγκυρων ταχέων αντιγονικών τεστ τα οποία και αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητες πηγές, προσθέτουμε πλέον στην στρατηγική μας τυχαίους δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια, με σκοπό, με στόχο να φτάσουμε τα 12.000 τεστ τυχαίου ελέγχου ανά ημέρα.


Ενδεικτικά η δράση θα βοηθήσει στην διακοπή αλυσίδων μετάδοσης, στην βελτίωση της προβλεπτικής μας ικανότητας και την καλύτερη εκτίμηση της ασυμπτωματικής διασποράς στην κοινότητα.


Για την υλοποίηση του προγράμματος έχει δημιουργηθεί μια νέα πλατφόρμα στην διεύθυνση testing.gov.gr και έχουν καθοριστεί 386 σταθερά σημεία ελέγχου στα οποία συμπεριλαμβάνονται Κέντρα Υγείας, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και Υγειονομικές Μονάδες του ΕΟΔΥ.


Το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα είναι ότι το βράδυ της Δευτέρας 21/12 θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα στο testing.gov.gr, μέσω της οποίας θα μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον. Στην συνέχεια, η πρώτη ομάδα πολιτών, 12.000 ατόμων, θα ειδοποιηθεί το Σάββατο 26/12 για να προσέλθει στο πλησιέστερο σημείο λήψης τεστ από Δευτέρα 28/12.


Η συμμετοχή σας είναι καθοριστικής σημασίας. Με τη συμμετοχή στον τυχαιοποιημένο έλεγχο, θα μπορέσετε να βοηθήσετε κατ’ αρχήν τους εαυτούς σας, τους ευπαθείς αγαπημένους, καθώς και θα συμβάλλετε στο να μεγιστοποιήσουμε την προληπτική μας ικανότητα να αναχαιτίσουμε ένα τρίτο κύμα.


Η βοήθειά σας σε αυτό το εγχείρημα, θέλω να τονίσω, είναι εξαιρετικά σημαντική. Ποιους αφορά; Αφορά όλους μας, με μια πολύ συγκεκριμένη εξαίρεση. Αν έχετε συμπτώματα, θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία με το γιατρό σας να σας καθοδηγήσει, καθότι η επιλογή για τεστ μέσα από αυτήν την πλατφόρμα είναι τυχαία και είναι πιθανόν να μην επιλεγείτε ή η επιλογή να μην γίνει το χρονικό διάστημα της νόσου.


Ο σωστός τρόπος για να κάνετε δωρεάν τεστ, αν έχετε συμπτώματα, είναι μέσω του θεράποντος ιατρού, των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων.


Η διαδικασία θα ξεκινάει από μία διαδικτυακή φόρμα στο testing.gov.gr που εκτιμάμε, εκτός απροόπτου, θα ανοίξει το βράδυ της Δευτέρας που μας έρχεται. Στην εισαγωγική σελίδα θα δίνονται πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα, την αίτηση ενδιαφέροντος και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.


Επαναλαμβάνω ότι η πλατφόρμα ακόμα δεν είναι διαθέσιμη. Θα είναι διαθέσιμη από Δευτέρα βράδυ. Στην αίτηση θα συμπληρώνονται στοιχεία, όπως ονοματεπώνυμο, ηλικία, ταχυδρομικός κώδικας, ιδιότητα, επάγγελμα και οπωσδήποτε οι αριθμός κινητού τηλεφώνου. Αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, θα σας αποστέλλεται στο κινητό ένα sms με κωδικό επαλήθευσης, τον οποίο και θα πρέπει να συμπληρώσετε στη φόρμα, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταχώρησης της αίτησής σας.


Για αυτό θα πρέπει να έχετε το κινητό δίπλα σας τη στιγμή της καταχώρησης της εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Όταν ολοκληρωθεί και η καταχώρηση του αριθμού επαλήθευσης, που θα έχετε λάβει με το sms, τότε θα δείτε στην οθόνη που σας πληροφορεί, ότι η αίτησή σας καταχωρήθηκε. Να επισημάνουμε ότι το πρώτο sms επαλήθευσης δεν είναι αποδεικτικό ότι έχετε επιλεγεί για τεστ. Αν επιλεγείτε, θα σας αποστέλλει νέο sms μερικές ημέρες αργότερα.


Να τονίσουμε ακόμα μία φορά, ότι η επιλογή θα γίνεται μέσα από τυχαιοποίηση μέσω υπολογιστικού αλγορίθμου. Οι επιλεγμένοι πολίτες θα λαμβάνουν ένα νέο sms με έναν μοναδικό κωδικό, μέσω του οποίου θα μπορούν να εμφανιστούν σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε συγκεκριμένα σημεία για να εκτελέσουν το τεστ.


Παράκληση θερμή, να μην μοιράζεστε τον αριθμό με κάποιον άλλον. Το sms θα επιτρέπει τη μετακίνηση σε περίπτωση που υπάρχει lockdown στην περιοχή που βρίσκεται ο πολίτης, καθώς και θα δικαιολογεί τρίωρη αποχή από την εργασία.


Τα δεδομένα που παρέχουν οι πολίτες δεν θα αποθηκεύονται και θα διαγράφονται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Μόνο στατιστική πληροφορία που θα εξάγεται, θα παρέχεται στους εμπειρογνώμονες, ενώ τα στατιστικά συμπεράσματα θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


Συνοπτικά λοιπόν, οι πολίτες θα κάνουν δήλωση ενδιαφέροντος στη διαδικτυακή πλατφόρμα. Στη συνέχεια θα επιλέγονται τυχαιοποιημένα και θα τους δίνεται ένα χρονικό «παράθυρο» για να προσέλθουν σε ένα σταθερό σημείο, όπου θα εκτελείται το τεστ.


Στη συνέχεια, ο πολίτης θα ενημερώνεται για το αποτέλεσμα, ενώ η πληροφορία του τεστ θα περνάει στο μητρώο Covid. Η πληροφορία, τέλος, θα αποτελεί τμήμα της επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]