Δήμος Ιωαννιτών:Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση για το μεταναστευτικό



Ο Δήμος Ιωαννιτών υλοποίησε για πρώτη φορά ενημερωτική συνάντηση σχετικά με το μεταναστευτικό με Δημοτικούς Συμβούλους – μέλη του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) και με Επικεφαλής των Παρατάξεων που δεν εκπροσωπούνται στο ΣΕΜΠ.

Στη διαδικτυακή συνάντηση παρουσιάστηκε  από τους οργανισμούς και τους κρατικούς φορείς το έργο τους, οι προκλήσεις στη διαχείριση του προσφυγικού/ μεταναστευτικού, καθώς και οι δράσεις που υλοποιήθηκαν από το Δήμο Ιωαννιτών για το 2020.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Ελισάφ Μωυσής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Μεταναστών και Πρόεδρος του ΣΕΜΠ κ Αϊβατίδης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαγεωργίου Δημήτριος, η κα Τσίλη Παρασκευή μέλος του ΣΕΜΠ και Δημοτική Σύμβουλος της Παράταξης Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα, ο κ Γκίζας Σπυρίδων μέλος του ΣΕΜΠ και Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης Ιωάννινα-2023, ο κ. Τσίμαρης Ιωάννης μέλος του ΣΕΜΠ και Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης Γιάννενα Νέα Εποχή, ο κ. Πάνου Δημήτριος μέλος του ΣΕΜΠ, Πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. και Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης Γιάννενα Τώρα, ο κ Νάτσης Λάζαρος Επικεφαλής της Παράταξης Γιάννενα- Πολίτες για την Ανατροπή, ο κ. Πατσούρας Χρήστος Επικεφαλής της Παράταξης Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα και η κα Αμπατζίδη Διονυσία Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα Μεταναστευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι από: το Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά, την Ελληνική Αστυνομία, το Αυτοτελές Κλιμάκιο Ασύλου, την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες, το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), την EASO, την Intersos, την Solidaritynow, την ICDS, την ASB, το Κέντρο Νέων Ηπείρου και  του προγράμματος  Εθελούσιας Επιστροφής και Επανένταξης του (ΔΟΜ).

Το βασικό συμπέρασμα της συνάντησης ήταν ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που αφορούν την ενταξιακή πολιτική σε εθνικό επίπεδο και επισημάνθηκε η ανάγκη περαιτέρω στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού σε τοπικό επίπεδο. 

Από όλους τους συμμετέχοντες επισημάνθηκε  η πιθανή  αύξηση του φαινομένου της αστεγίας είτε γιατί οι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας,  που πρέπει να αποχωρήσουν από τα προγράμματα φιλοξενίας,  δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στο ενταξιακό πρόγραμμα Helios, είτε γιατί οι μη δικαιούχοι διεθνούς προστασίας , οι οποίοι βγαίνουν από το ελληνικό σύστημα υποδοχής, δεν θα έχουν στέγαση και βιοποριστικούς πόρους έως ότου τελεσιδικήσει η απόφαση του αιτήματός τους από τις Ελληνικές Αρχές.  

Η Δημοτική Αρχή συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίλυση όλων των προβλημάτων που ανακύπτουν και για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]