ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Ελπίδα για το νέο έτος .....και εντατικοί έλεγχοι από την Αστυνομία για την τήρηση των μέτρων


 Στο  δύσκολο χρόνο που σε λίγες ώρες τελειώνει αφήνοντας πίσω του προκλήσεις και δοκιμασίες αναφέρθηκε με σημερινές δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο  Αστυνόμος Β΄ Ηλίας Μήτσιος, εκπρόσωπος τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Παρά τη "γκρίζα" ωστόσο χρονιά που φεύγει    "εξακολουθεί να υπάρχει η ελπίδα και η αισιοδοξία ότι κατά τη διάρκεια του νέου έτους θα ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας",σημείωσε χαρακτηριστικά  ο κ.Μήτσιος  συμπληρώνοντας πως "όλους αυτούς τους μήνες, όλοι μας βιώσαμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα, έγιναν αδύνατα. Αναγκαστήκαμε να ζήσουμε με απαγορευτικά μέτρα, που υπό συνήθεις συνθήκες θα ήταν αδιανόητα. "

Αναφερόμενος στο έργο της Αστυνομίας έκανε λόγο για μία κρίσιμη αλλά και άβολη  θέση στην οποία βρέθηκαν όλοι οι αστυνομικοί καθώς τους ανατέθηκε πέραν των άλλων καθηκόντων τους, ο έλεγχος της τήρησης των μέτρων με σκοπό την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού. 

Με συνεχείς συστάσεις, οδηγίες, παραινέσεις αλλά και επιβολή προστίμων όποτε χρειαζόταν, προσπάθησαν ,όπως είπε, να συμβάλλουν και  αυτοί  σε αυτόν τον σκοπό  κάτι που όπως υπογράμμισε  δεν ήταν καθόλου εύκολο,αφού από τη μια, έπρεπε να ελέγχουν αν τηρούνται τα μέτρα για  τη διασφάλιση  της δημόσιας υγείας  και από την άλλη  πάντα  είχαν στο μυαλό τους  τις δυσκολίες των πολιτών , την ψυχολογική κόπωση και την οικονομική δυσπραγία που δημιούργησε η πανδημία. 

"Κλείνοντας λοιπόν αυτός ο χρόνος, θέλουμε ειλικρινά να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας, διότι σε μεγάλο βαθμό τήρησαν τα μέτρα κι έτσι  ώστε η περιοχή μας, η περιοχή της Ηπείρου, παρουσιάζει, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, μια καλή εικόνα επιδημιολογικά. 

Όμως αυτή η προσπάθεια, τόσο η δική μας όσο  και των συμπολιτών μας, δε σταματά εδώ. Γι΄ αυτό κι εμείς θα συνεχίσουμε εντατικά τους ελέγχους. "είπε μεταξύ άλλων ο  εκπρόσωπος τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Ο κ.Ηλίας Μήτσιος  αναφέρθηκε και  στα μέτρα που ισχύουν σήμερα παραμονή και αύριο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς αλλά και των Φώτων  υπενθυμίζοντας:

"Σήμερα Παραμονή και αύριο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς όπως και ανήμερα των Φώτων, επιτρέπεται η συμμετοχή μας σε συνάθροιση έως 9 ατόμων, προερχόμενων από το πολύ ως δύο οικογένειες. Για τις μετακινήσεις αυτές απαιτείται φυσικά βεβαίωση μετακίνησης ή αποστολή μηνύματος. Επίσης, οι μετακινήσεις μετά τις 10 το βράδυ και έως 5 το πρωί, επιτρέπονται αυστηρά και μόνο για λόγους υγείας και εργασίας και για κανένα άλλο λόγο. Άρα, αλλαγή χρονιάς μαζεμένοι σε σπίτια όπως άλλες χρονιές δε θα κάνουμε φέτος. 

Θυμίζουμε επίσης ότι στις εκκλησίες θα βρεθούν πιστοί μόνο αύριο και ανήμερα των Φώτων και ο αριθμός τους θα είναι περιορισμένος όπως προβλέπεται και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει ανακοινώσει η Εκκλησία"


Τέλος ευχήθηκε"χρόνια πολλά και καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία, ασφάλεια και αγάπη για το συνάνθρωπό μας. "



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]