ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Κάτι φαίνεται ν' αλλάζει…


 Ελπιδοφόρες οι δηλώσεις του Δημάρχου Ιωαννιτών για το πάρκο Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι) καθώς είναι σε εξέλιξη παρέμβαση καθαρισμού ώστε αυτό  να είναι ασφαλές και επισκέψιμο μέχρι την ολοκλήρωση της ανάπλασής του.  Ο ίδιος μάλιστα ο Δήμαρχος βρέθηκε εκεί με αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους και ζήτησε από τους πολίτες να επισημαίνουν τα προβλήματα ώστε να γίνονται οι ανάλογες παρεμβάσεις.




Κάτι φαίνεται να αλλάζει στο τρόπο με τον οποίο η Δημοτική Αρχή βλέπει την καθημερινότητα στην πόλη. Να δούμε βέβαια αν θα έχει και διάρκεια καθώς της πήρε πάνω από χρόνο μέχρι να βρει τα πατήματά της. Εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου πάντως,σύμφωνα με τις δηλώσεις της Δ. Αρχής  θα παρουσιαστεί η διαχειριστική μελέτη στη σύνταξη της οποίας ελήφθησαν υπόψη πολλές από τις προτάσεις της διαβούλευσης. 




Έτσι, ο χώρος θα περιλαμβάνει δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, αθλητικούς χώρους και παιδικές χαρές, αξιοποίηση της λίμνης, δημιουργία χώρου για πολιτιστικές δράσεις καθώς και την αξιοποίηση του οικήματος ως χώρου καφενείου- εστιατορίου αλλά και τις δυνατότητες μιας μελλοντικής διασύνδεσης με το στρατόπεδο Βελισσαρίου αλλά και με το τμήμα που βρίσκεται στην άλλη πλευρά της Εθνικής Οδού.




Το ίδιο το  στρατόπεδο, κατά δήλωση του Δημάρχου, η κυβέρνηση αρνείται να το παραχωρήσει στον Δήμο. Κατά την ταπεινή μας άποψη,  η προσπάθεια των τοπικών φορέων για παραχώρηση του στρατοπέδου πρέπει να είναι διαρκής και έντονη καθώς και ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται ότι ένας τεράστιος χώρος στο κέντρο σχεδόν του αστικού ιστού του λεκανοπεδίου με ελάχιστη στρατιωτική κινητικότητα, μένει αναξιοποίητος ενώ θα μπορούσε να λύσει πολλά προβλήματα. Υπάρχουν άλλωστε αρκετά παραδείγματα ελληνικών πόλεων στις οποίες παραχωρήθηκαν στρατόπεδα και κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει και εδώ. Η πόλη σύσσωμη πρέπει να απαιτήσει με κάθε τρόπο την παραχώρηση -μέρους έστω- του στρατοπέδου και ειδικά του τμήματος εκείνου που θυμίζει αγροτική έκταση.  




Τελευταία, η Δημοτική αρχή της Κορίνθου πέτυχε την παραχώρηση 10 στρεμμάτων από το ΤΕΘΑ, στην βορειοδυτική πλευρά του στρατοπέδου. Ταυτόχρονα ο δήμος έχει αναλάβει την υποχρέωση να πολεοδομήσει τα 330 στρέμματα του στρατοπέδου, έτσι ώστε να πάρει στην κυριότητά του τα 150-160 περίπου.




Σοβαρά δείχνει να πήρε και το θέμα της καθαριότητας η Δημοτική Αρχή καθώς συνεχίζονται οι δράσεις για μια πιο καθαρή πόλη, κατά τα λεχθέντα των αρμοδίων. Καιρός ήταν…




Επιβάλλεται επίσης, τώρα που θα γίνει και κυκλικός κόμβος στην πλατεία Πολυτεχνείου να κατασκευαστούν επιτέλους μεγάλα και ασφαλή πεζοδρόμια στην άνοδο και την κάθοδο της Δωδώνης ανάμεσα στους δύο κυκλικούς κόμβους. Είναι θέμα πολιτισμού πια...

Σκεπτόμενοι Πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]