Ν. Χαρδαλιάς: το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων σε 5 Περιφέρειες – Ποιες περιοχές δημιουργούν προβληματισμό

 


Σε 5 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας κατανέμεται γεωγραφικά το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση, την Παρασκευή, για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα. Σημείωσε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι δυστυχώς σε κάποιες περιοχές τα μέτρα δεν τηρούνται με τη συνέπεια που απαιτούν οι περιστάσεις.


Τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα είναι 16.617. Από αυτά τα 7.031 (42,3%)βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 3.267 (19,7%) στην Περιφέρεια Αττικής, 1.777 (10,7%) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 1.590 (9,6%) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και 632 (3,8%) στη Δυτική Μακεδονία.


Το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων κατανέμεται γεωγραφικά σε 5 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Ειδικότερα, το 66,4% βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας.


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι είναι χαρακτηριστικό πως η Αττική, που αντιπροσωπεύει περίπου το 50% του πληθυσμού της Ελλάδας, συγκεντρώνει το 19,7% των ενεργών κρουσμάτων.

«Είναι σαφέστατο το ερώτημα πού οφείλεται αυτή η διαφορά. Τα μέτρα είναι τα ίδια για όλες τις περιοχές, αυτό που έχει διακυμάνσεις είναι πόσο πιστά τα εφαρμόζουμε» υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.


Τα στοιχεία δείχνουν ότι δυστυχώς σε κάποιες περιοχές τα μέτρα δεν τηρούνται με τη συνέπεια που απαιτούν οι περιστάσεις.

Μεταξύ των περιοχών που δημιουργούν έντονο προβληματισμό τις τελευταίες επτά ημέρες είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας Πιερίας και Ημαθίας.


Γι’ αυτό, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Μ., ΧρυσοχοΊδη, τον κ. Τσιόδρα και τους αρμόδιους φορείς είχαν τηλεδιάσκεψη για τις 6 περιφερερειακές ενότητες


 


Η απόφαση για την παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 14 Δεκεμβρίου βασίστηκε αποκλειστικά στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας.

ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]