ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πέτσας:Τί παραμένει κλειστό ως 7 /01 /2021 Χωρίς διαπεριφερειακές μετακινήσεις τις γιορτές Τί θα γίνει με εκκλησίες ,κομμωτήρια και λιανεμπόριο[βίντεο]


 Σύμφωνα με τα  όσα γνωστοποίησε πριν από λίγο κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας :
Μέχρι την Πέμπτη 7 Iανουαρίου 2021  και ώρα 6 το πρωί παραμένουν κλειστά

 τα σχολεία ,η εστίαση ,η ψυχαγωγία ,τα δικαστήρια ,οι αθλητικές δραστηριότητες εκτός από εκείνες που έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή όπως για παράδειγμα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της σούπερ λίγκ στο ποδόσφαιρο και της μπάσκετ λίγκ στο μπάσκετ ,τα χιονοδρομικά κέντρα .
-Παρατείνεται μέχρι την ίδια ημέρα και ώρα η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στη χώρα ενώ εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη  νύχτα.
-Εξακολουθούν να ισχύουν οι υφιστάμενες ρυθμίσεις για την τηλεργασία και την ατομική άθληση έως 3 άτομα σε ατομικά σπορ.
Για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό 

Για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό πέραν  της γνωστής διαδικασίας υποβολής PLF θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ PCR 72 ωρών,θα υπόκεινται σε rapid test κατά την είσοδο και θα μπαίνουν σ ε 10ήμερη προληπτική καραντίνα εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18/12 2020 ως την Πέμπτη 7/01 /2021.
Σε ότι αφορά στην άπαξ επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν με την επίδειξη Ε1 και Ε9 .
Τί θα γίνει με εκκλησίες ,κομμωτήρια και λιανεμπόριο 
Αξιολογώντας ,όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων τις επόμενες μέρες ειδικά για τις εκκλησίες ,τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο θα γίνουν νεώτερες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μεταξύ άλλων ανέφερε:
"Η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων και μείωση του ιικού φορτίου είναι αργή .
Πιο αργή από όσο αναμενόταν  εξαιτίας και της κόπωσης όλων μας μετά από 10 μήνες μάχης με τον αόρατο και ύπουλο εχθρό ,τον κορωνοϊό .
Είναι ενδεικτικό ότι συγκρίνοντας το δεύτερο με το πρώτο lockdown η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά περίπου 20% ενώ τα περιοριστικά μέτρα μετά και το κλείσιμο των σχολείων είναι ουσιαστικά τα ίδια .
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα υπάρχει μία σχετική σταθεροποίηση ή και ήπια μείωση του κυλιόμενου μέσου  όρου των κρουσμάτων .
Επίσης  οι   καταλελειμμένες κλίνες ΜΕΘ βαίνουν μειούμενες ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των κενών απλών κλινών covid-19.
Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων διαμορφώνεται σε 7ήμερη κυλιόμενη βάση σε 1609 κρούσματα  έναντι 2352 κρουσμάτων στο διάστημα 5 έως 11 Νοεμβρίου και 2674 κρουσμάτων στο διάστημα 12 έως 18 Νοεμβρίου οπότε και σημειώθηκε ο υψηλότερος ημερήσιος  νέος αριθμός κρουσμάτων .
Ο αριθμός των νοσηλευομένων παραμένει υψηλός στους 4008 ανθρώπους έναντι 4079 στις 20 Νοεμβρίου ενώ ο κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών του δείκτη εισαγωγών ανά ημέρα έχει μειωθεί στις 343 έναντι 447 την ίδια ημερομηνία με τις εισαγωγές να είναι ισοσκελισμένες με τα εξιτήρια ."





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]