ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Συγκέντρωση καταγγελίας της κρατικής τρομοκρατίας αύριο στις 5




Επιτροπή Οργανώσεων, Εργατικών/Φοιτητικών Συλλογικοτήτων: ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



 Για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα, η κυβέρνηση καταφέρνει να αποκαλυφθεί στα μάτια κάθε δημοκρατικού ανθρώπου. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης, για λογαριασμό του συστήματος, να απαγορεύσει την πολιτική δράση και να την ποινικοποιήσει με γελοία επιχειρήματα, όταν έχει αφήσει ανοχύρωτο το λαό με την εγκληματική πολιτική της στην υγεία. 

Όπως στις 17 Νοέμβρη και στις 26 Νοέμβρη, έτσι και στις 6 Δεκέμβρη, δεν μπόρεσε να εμποδίσει διαδηλωτές στην Αθήνα και σε πολλές πόλης της χώρας να κατέβουν στους δρόμους και να αποτίσουν φόρο τιμής στον δολοφονημένο από την αστυνομία μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και να δηλώσουν δέσμευση αγώνα για την απόκρουση της επίθεσης της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις ελευθερίες της νεολαίας και όλου του λαού. Αγώνα για την ανατροπή των αντεργατικών, αντιεκπαιδευτικών και αντιλαϊκών μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την πανδημία που η ίδια υποθάλπει με την πολιτική της, ευθυνόμενη για τις εκατόμβες νεκρών, όλο αυτό το διάστημα.

Χωρίς καμία δικαιολογία και με πρόσχημα την πανδημία,  γέμισε τα κέντρα των πόλεων με δυνάμεις καταστολής, κτύπησε άγρια διαδηλωτές, προχώρησε σε προσαγωγές και στη σύλληψη αγωνιστών σε όλη τη χώρα, αξιοποιώντας τα χουντικής έμπνευσης διατάγματα του αστυνομικού διευθυντή, οργάνου στην υπηρεσία του υπουργείου δημόσιας τάξης και της κυβέρνησης. 

Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι τα αστυνομικά μέτρα δεν έχουν καμιά σχέση με την πανδημία. Οι διαδηλωτές τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας των ίδιων και του κοινωνικού συνόλου, τη στιγμή που η κυβέρνηση τους εκθέτει σε κίνδυνο και εγκληματεί απέναντι στο λαό. Τα μέτρα έχουν στόχο την τρομοκράτηση και την υποταγή του λαού στις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου, που με κυνικό και αδιάντροπο τρόπο προωθεί η κυβέρνηση. Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν. Η αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική και επαναστατική αριστερά θα σταθεί στο πλάι του αγωνιζόμενου λαού και μαζί θα ανατρέψουν αυτά τα σχέδια. 

Δεν θα επιτρέψουμε την μετατροπή των πόλεων μας σε κατεχόμενες περιοχές, κάτω από την εγκληματική δράση των ορδών των σωμάτων “ασφαλείας”.

Οι εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις που έγιναν χθες πανελλαδικά είναι παράνομες, αντισυνταγματικές και πολιτικά τρομοκρατικές και εκδικητικές απέναντι στους αγωνιστές που αψηφούν τις φασιστικού χαρακτήρα ενέργειες της κυβέρνησης. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και την διακοπή κάθε διαδικασίας δίωξής τους. Καμιά επιβολή προστίμου και ακύρωση όλων όσων έχουν επιβληθεί μέχρι τώρα κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων. Καταγγέλλουμε τη δολοφονική δράση των ειδικών μονάδων της αστυνομίας που έχουν ως μοναδικό σκοπό τη βίαιη διάλυση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του λαού και των εργαζομένων. Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός  δεν θα περάσουν

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ 

ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα

Πέμπτη 10 Δεκέμβρη, στην Περιφέρεια 5μμ.

Επιτροπή Οργανώσεων, Εργατικών/Φοιτητικών Συλλογικοτήτων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]