58.893,80 ευρώ για ανακαίνιση στο Δικαστικό Μέγαρο Πρέβεζας

 


Αναδείχθηκε από την ΚTΥΠ A.E ο προσωρινός ανάδοχος για  το έργο "Ανακαίνιση Εσωτερικών Χώρων του Δικαστικού Μεγάρου Πρέβεζας"

Οπως σημειώνει η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας στην ανακήρυξη του προσωρινού αναδόχου για την εκτέλεση του έργου "Ανακαίνιση Εσωτερικών Χώρων του Δικαστικού Μεγάρου Πρέβεζας -Χρωματισμοί και συντήρηση δαπέδων" προχώρησαν οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Να θυμίσουμε ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 58.893,80 ευρώ, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα εκτεταμένων παρεμβάσεων στο ιστορικό αυτό κτίριο που δεσπόζει στην παραλία της πόλης.

Σύμφωνα με την πληροφοριακή ταμπέλα που έχει τοποθετήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζας, το Οθωμανικό Διοικητήριο κατασκευάστηκε το 1884 (κατ΄ άλλους το 1887), την περίοδο του «Τανζιμάτ», δηλαδή της Μεταρρύθμισης, η οποία είχε στόχο τον εξευρωπαϊσμό και τη μετατροπή της Οθωμανικήςαυτοκρατορίας σε σύγχρονο κράτος δυτικού τύπου. Στο κτίριο στεγάστηκαν αρχικά οι τουρκικές υπηρεσίες , μετά την Απελευθέρωση λειτούργησε ως Στρατιωτικό Νοσοκομείο ενώ από το 1913 μέχρι το 1921 φιλοξένησε με τη φροντίδα του Αλέξανδρου Φιλαδελφέα τα πρώτα αρχαιολογικά ευρήματα από τις ανασκαφές της Νικοπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]