ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δήμος Ιωαννιτών: Σημαντικές οριζόντιες μειώσεις στα τέλη του 2021 [πίνακας]


 Με σημαντικές οριζόντιες μειώσεις τα τέλη του 2021 

Με σημαντικές, οριζόντιες μειώσεις παρά τα αυξημένα κόστη ειδικά στη διαχείριση των απορριμμάτων εγκρίθηκαν τα ανταποδοτικά τέλη για τη νέα χρονιά.

Η κεντρική εισήγηση έγινε από τον αντιδήμαρχο Φώτη Βάββα, ο οποίος υπογράμμισε πως στόχος και προτεραιότητα της σημερινής δημοτικής αρχής είναι ο εξορθολογισμός των τελών σε όλη την έκταση του Δήμου και η μείωση τους στη Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων.

Με τις μειώσεις ο Δήμος επιστρέφει στους πολίτες συνολικό ποσό 1,3 εκατομμυρίων ευρώ ενώ για πρώτη φορά από το 2015 επέρχονται μειώσεις των τελών για τα νοικοκυριά στην πόλη των Ιωαννίνων. 

«Τους στόχους αυτούς, τους υπηρετούμε με συνέπεια» υπογράμμισε ο κ. Βάββας κάνοντας ειδική μνεία στη σειρά μέτρων που έλαβε ο Δήμος για την στήριξη των επιχειρήσεων από την πανδημία.

Υπογράμμισε δε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που προχώρησε σε δεύτερη δέσμη μέτρων αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών από τα απαγορευτικά μέτρα. 

«Η Δημοτική Αρχή μετά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προσπάθησε και υιοθέτησε όσες προτάσεις κατατέθηκαν από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και κρίθηκαν ρεαλιστικές. Έτσι προχωράμε σε μία γενναία μείωση μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε», τόνισε ο κ. Βάββας ενώ τόνισε ότι τον Μάρτιο θα υπάρχει σαφής εικόνα για το ύψος των δαπανών που πρέπει να καταβάλλει ο Δήμος στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων. 

«Είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας χωρίς κανένα ίχνος λαικισμού. Η πρότασή μας λαμβάνει υπόψιν τις ανάγκες της κοινωνίας αλλά και τις δυνατότητες του Δήμου. Μέριμνά μας είναι να ανακουφίσουμε τα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση, η οποία δεν τελείωσε. Οι μειώσεις μπορεί να μην είναι αυτές που θέλαμε, όμως αποτελούν ένα βήμα ανακούφισης για τα νοικοκυριά και ένα βήμα εξορθολογισμού», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Οι μειώσεις τελών αφορούν σε ολόκληρο το Δήμο ενώ την επόμενη χρονιά διευρύνεται και το κοινωνικό τιμολόγιο.

Θετική ψήφο έδωσε η Δημοτική Αρχή και οι παρατάξεις «Ενότητα Πολιτών» και «Ιωάννινα 2023» 

Αναλυτικά:

Πρώτος Γενικός συντελεστής: ακίνητα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για κατοικία (κατοικίες και παρακολουθήματα οικιών, όπως βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, θέσεις στάθμευσης κ.λ.π, καθώς και στους κοινόχρηστους χώρους ακινήτων που εξυπηρετούν κατά πλειοψηφία οικίες):



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]