Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας:Διαμαρτυρία αύριο στις 11.00


 Με την πανδημία να προχωράει με τους χειρότερους όρους και για τον λαό και για εμάς τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεχωρίσει τους εργαζόμενους σε αυτούς που έχουν λέει «ενεργή» συμμετοχή στην διαχείριση της πανδημίας και σε αυτούς που δεν έχουν, ζητώντας λίστες εργαζομένων με email για να τους δώσει τάχα επίδομα! 

Και αναρωτιόμαστε: υπάρχει έστω και ένας από τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας που όλο αυτόν τον καιρό δεν έχει ενεργή συμμετοχή στην διαχείριση της πανδημίας;  Γιατί η κυβέρνηση έρχεται και ζητάει ονόματα εν΄μέσω αυτής της κατάστασης; Μιας κατάστασης που η ίδια, με τις πολιτικές και κυβερνητικές της αποφάσεις δημιούργησε και που έχει φτάσει την χώρα κάθε μέρα να χάνει 100 ανθρώπους εδώ και πολλές εβδομάδες! Μιας κατάστασης που έχει οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες στην ανεργία, στην οικονομική καταστροφή και στην φτώχεια! Μιας κατάστασης που έχει οδηγήσει τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ εκτός των ορίων τους, χωρίς προσωπικό, χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς σχεδιασμό!

Και από κοντά οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων, και η Διοίκηση του δικού μας Νοσοκομείου, να στέλνουν λίστες με ονόματα! Με ποια κριτήρια έγιναν οι επιλογές των ονομάτων; Με ποια κριτήρια αποκλείστηκαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα; Δεν έχουν «ενεργή» συμμετοχή στην πανδημία; Με ποια κριτήρια μπήκαν στις λίστες αυτές συνάδελφοι υψηλών θέσεων ευθύνης της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας; Έχουν «ενεργή» συμμετοχή ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου δεν έχουν;

Δεν την συνεχίζουμε την κουβέντα αυτή! Εμείς δεν θέλουμε να διασπάσουμε το προσωπικό!Καταγγέλλουμε απερίφραστα στην συγκεκριμένη κίνηση και από πλευράς Υπουργείου και από πλευράς Διοίκησης του Νοσοκομείου και ζητάμε από το Υπουργείο να την ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΩΡΑ.

Πολλά χρόνια τώρα ζητάμε το αυτονόητο για το ΕΣΥ: μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, αύξηση των δαπανών για την υγεία και αύξηση του προϋπολογισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου, ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση και επέκταση του επιδόματος Ανθυγιεινής Εργασίας σε όλους τους κλάδους του προσωπικού, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, μισθούς αξιοπρέπειας και όχι πείνας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες! Και το αυτονόητο έγινε κατανοητό και αυταπόδεικτό από τον Μάρτη του 2020 και πέρα! Και η κυβέρνηση καμώνεται ότι δεν καταλαβαίνει, καμώνεται ότι δεν το βλέπει, γιατί ΟΥΤΕ θέλει αλλά ΟΥΤΕ είναι στο πλαίσιο της ιδεολογικής και πολιτικής της ατζέντας. Το αποτέλεσμα είναι η σημερινή κατάσταση!

Εμείς δεν θα σταματήσουμε ούτε να αγωνιζόμαστε ούτε να τα φωνάζουμε! 

Την Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2020, στις 11 το πρωί θα είμαστε στην πύλη του Νοσοκομείου, όπως και θα είναι και όλοι οι συνάδελφοι μας σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας! 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

13Ο ΚΑΙ 14Ο ΜΙΣΘΟ, ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΠΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΙΝΑΣ

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ – ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 

ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΔΟΜΩΝ 


Άρτα,9/12/2020

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]