ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Μ. Χρυσοχοΐδης για Χριστούγεννα: Μετά τις 10 το βράδυ οι δρόμοι πρέπει να είναι άδειοι - Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

 


Το μήνυμα ότι το βράδυ των Χριστουγέννων κανείς δεν πρέπει να κυκλοφορεί μετά τις 10 το βράδυ έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τονίζοντας ότι θα είναι μαχαιριά στην πλάτη της κοινωνίας αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα τα Χριστούγεννα. 


«Θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα έως καταστροφή» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.


Όπως είπε ο υπουργός δεν μπορεί υπάρξει κινητικότητα στις πλατείες και δεν θα επιτραπούν φαινόμενα με εικόνες συνωστισμού στο Σύνταγμα.


Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι θα είναι αυξημένες οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ που θα διενεργούν ελέγχους.  


Σχετικά με πληροφορίες ότι προετοιμάζονται ρεβεγιόν με πολλούς συγκεντρωμένους στα σπίτια, απάντησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ενώ υποστήριξε ότι αν υπάρξουν καταγγελίες ή πληροφορίες για συγκεντρώσεις πολλών ατόμων σε ρεβεγιόν, η αστυνομία ασφαλώς και θα παρέμβει.


«Δείτε τι συνέβη στην Βρετανία. Άνοιξαν τα Harrods και τα καταστήματα, και σήμερα η χώρα είναι αποκλεισμένη» δήλωσε.


Ερωτηθείς για την υπόθεση του Χρήστου Παππά που καταζητείται, απάντησε ότι «παρακολουθούμε στενά την υπόθεση και αργά η γρήγορα θα συλληφθεί» αποφεύγοντας να δώσει περεταίρω λεπτομέρειες καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.


Τηλεδιάσκεψη για την τήρηση των μέτρων την περίοδο των εορτών


Yπενθυμίζεται ότι το σχέδιο που θα εφαρμοστεί τις επόμενες ημέρες, ιδίως τις βραδινές ώρες, οπότε ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά και η αυστηροποίηση των ελέγχων σε κάθε επίπεδο από τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού μέσω του συγχρωτισμού, τέθηκαν επί τάπητος σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Στόχος η αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας τις ημέρες των γιορτών.


Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Μιχάλης Καραμαλάκης, ο γγ Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Άγγελος Μπίνης, ο γγ του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης και ο γγ Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης.


Το σχέδιο της ΕΛΑΣ


Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας το σχέδιο προβλέπει αναστολή δρομολογίων και κλείσιμο των σταθμό του μετρό από τις 18:00 έως τις 21:00 το βράδυ, ενώ την ίδια ώρα ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ακόμη και κλείσιμο κεντρικών οδικών αρτηριών της Αττικής για την αποφυγή κίνησης πολιτών μετά τις 22:00 το βράδυ.


Επίσης σε επιφυλακή θα βρίσκονται και τα drones για την επιτήρηση περιοχών προκειμένου να αποτραπούν οι συγκεντρώσεις σε οικίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αριθμός των αστυνομικών που θα χρησιμοποιηθεί για τον σχεδιασμό, τουλάχιστον την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αναμένεται να φτάσει τους 5.000.

liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]