ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Zητούνται εναερίτες -Τεχνικοί τηλεπικοινωνιών

  Η εταιρεία Epirus Elettronica με έδρα τα Ιωάννινα ζητά εναερίτες κινητής τηλεφωνίας -τεχνικούς τηλεπικοινωνιών για έργα στην Ήπειρο και...

Στη δεύτερη θέση παγκοσμίως βρίσκεται γιαννιώτικη ομάδα ρομποτικής![video]Τη δεύτερη θέση παγκοσμίως κατέλαβε η γιαννιώτικη ομάδα Robot Masters με τους Θεοδώρα Μανίκα (Λύκειο Ανατολής), Αλέξανδρο Λώλο (1ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων), Παύλο Μανίκα (Λύκειο Ανατολής) και προπονητή τον εκπαιδευτικό πληροφορικής – επιστημονικό υπεύθυνό του κέντρου STEM Education Δημήτριο Κράββαρη, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής του Καναδά (https://wro2020canada.org/index.php/en-ca/). Η Ολυμπιάδα μολονότι μεταφέρθηκε διαδικτυακά από τους Καναδούς οργανωτές, λόγω της πανδημίας, συγκέντρωσε συμμετοχές από ομάδες 40 χωρών. Μια Ολυμπιάδα που αγκάλιασαν πραγματικά όλες οι ομάδες που δεν το έβαλαν κάτω λόγω των συνθηκών, αλλά με προσήλωση, ιδιαίτερη προσοχή και σκληρή δουλειά αντιμετώπισαν όλα τα προβλήματα και έδωσαν βροντερό παρόν (διαδικτυακά) στον διαγωνισμό.

Οι Robot Masters στην τελική φάση κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την παρουσίαση τους και έπεισαν τους διεθνείς κριτές για την αξία του έργου τους, το οποίο αφορούσε την τοπική παραγωγή προϊόντων, η οποία βοηθά να μειωθεί η μετακίνηση προϊόντων και κατ’ επέκταση η αποτύπωση του CO2  στην ατμόσφαιρα. Προσθέτοντας Τεχνητή Νοημοσύνη και πιο συγκεκριμένα  Μηχανική Όραση στο project τους μπορέσαν να δώσουν ευφυία στο ρομπότ, σημείο που σχολιάστηκε ιδιαίτερα θετικά από τους κριτές.

Πολλά συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες!!! 

Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση του αποτελέσματος  στο παρακάτω βίντεο: Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]