Χριστούγεννα με sms στο 13033, στα μαγαζιά με ραντεβού και ρεβεγιόν 9 ατόμων

 


Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι σύμφωνα με πληροφορίες, να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Τα καταστήματα εστίασης αναμένεται να πάρουν το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν ενόψει τον εορτών των Χριστουγέννων, μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.


Και φυσικά πρόκειται για εστιατόρια και καφέ μόνο με καθήμενους και όχι τα κέντρα διασκέδασης.


Χριστούγεννα θα κάνουμε στον τόπο που μένουμε και δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια.

Τέλος για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων θα γίνει σύσταση να μην υπερβαίνουν οι καλεσμένοι τους 9 με 10 ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το πώς θα ανοίξει η αγορά.


«Με μεγάλη προσοχή θα ανοίξουμε την οικονομία» επισήμανε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Ανάπτυξης. Τόνισε ότι ο Βασίλης Κικίλιας έχει λάβει μέτρα, αλλά όταν ουσιαστικά το 30% στη Θεσσαλονίκη έχει νοσήσει και οι ΜΕΘ έχουν την εικόνα που περιέγραψε ο (διευθυντής της ΜΕΘ Παπανικολάου Ν. Καπραβέλος, υπάρχουν άνθρωποι «που κάνουν κορονοπάρτι όσες εντατικές και να φτιάξουμε δεν προχωράμε». «Ο ιός δεν θα αφήσει κανένα ανεπηρέαστο δεν κάνει διακρίσεις… πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, θα κάνουμε πάρτι μετά» επισήμανε. 


Στόχος είναι το ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης. 


«Εμείς στο ΥΠΑΝΕ έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί... 


«Θα ξεκινήσουμε από το λιανεμπόριο»


Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχιακά είδη, όπως παιχνίδια, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Ωστόσο, τόνισε ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα. 


Click away


Δήλωσε επίσης πως ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του click away, δηλαδή όπως εξήγησε θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρωπινή επαφή ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.


Ο κ. Γεωργιάδης, εκτίμησε πως αν όλα πάνε καλά, το εμβόλιο θα φτάσει στη χώρα μας στα μέσα Δεκεμβρίου 


Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, «αξιολογούμε την κατάσταση μέρα με τη μέρα και σύντομα, πιθανώς τις αμέσως επόμενες ημέρες, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις που αφορούν το άνοιγμα της αγοράς και τους τρόπους με τους οποίους αυτό θα γίνει».


Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «έχουμε απόλυτη γνώση για το τι συμβαίνει στην αγορά και μάλιστα σε όλα της τα επίπεδα».


Χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο Open και δήλωσε πως πρέπει να ελεγχθεί η πανδημία του κορονοϊού για να ανοίξει η οικονομία, ενώ μίλησε για το πώς θα είναι τα Χριστούγεννα, το εμβόλιο και τα σενάρια για την επιστροφή στην κανονικότητα. «Το ερώτημα είναι αν τηρούνται τα μέτρα από όλους. Θα επεκτείνεται το lockdown για όσο χρειαστεί. Την άλλη εβδομάδα θα δούμε πως πάει η πανδημία. Η χθεσινή μέρα άφησε κάποια περιθώρια αισιοδοξίας» είπε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι θα έχουν προτεραιότητα τα εποχικά καταστήματα. «Έχει δρόμο ακόμη ακόμα κι αν έχουμε το εμβόλιο. Έχω δεκάδες διαφορετικά σενάρια τι και πώς θα ανοίξει. Θα εξαρτηθεί τι θα μας πουν οι γιατροί και τότε θα επιλέξουμε σενάριο από αυτά που έχουμε φτιάξει. Αλλά όλα θα αποφασιστούν με άξονα την πανδημία. Δεν έχει νόημα να συζητάμε για σενάρια. Την φετινή ύφεση δεν την ξέρει κανείς, δεν μπορεί να προβλεφθεί. Ό,τι προβλέψεις είχαμε, τέλος. Θα είναι πολύ μεγάλη, δεν την ξέρουμε ακόμη» σημείωσε.

ideiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]