Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ιωάννινα:Lockdown από σήμερα ...[φωτό -βίντεο]


Ωρα 09.00 το πρωί ...ελάχιστα αυτοκίνητα στους   δρόμους   με εικόνες  ερήμωσης να   κυριαρχούν   στο  κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων ,σήμερα Σάββατο 7 Νοεμβρίου , πρώτη μέρα του lockdown εικόνες που παραπέμπουν στο σκηνικό της περασμένης Άνοιξης όταν και πάλι η χώρα είχε μπει σε ανάλογο καθεστώς

Παρόλο που η ΠΕ Ιωαννίνων εδώ και καιρό βρίσκεται υπό καθεστώς περιοριστικών μέτρων από σήμερα το κλειστό λιανεμπόριο  ,η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού  όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 το βράδυ ήρθαν για να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα μέτρα  απαιτώντας από τους κατοίκους ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και συμμόρφωση ...

Η εικόνα  ωστόσο χθες  στην πόλη θύμιζε περισσότερο παραμονή κάποιας γιορτής παρά  παραμονή του lockdown αφού πολλοί ήταν εκείνοι που βγήκαν στα εμπορικά μαγαζιά δίνοντας μια μικρή ανάσα στους εμπόρους που από σήμερα και για 3 εβδομάδες καλούνται να αντέξουν ένα ακόμη "λουκέτο" στις επιχειρήσεις τους με την αγωνία   του εμπορικού κόσμου να είναι έκδηλη .

Αναφορικά με τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες   η εικόνα στο νομό Ιωαννίνων δείχνει μια σταθεροποίηση ενώ την Πέμπτη για πρώτη φορά μετά από καιρό καταγράφηκε μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων (9).

Η περιοχή ωστόσο εξακολουθεί να δίνει κρούσματα covid καθώς μεταξύ άλλων θετική βρέθηκε εργαζόμενη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της πόλης των Ιωαννίνων η οποία παραμένει σε κατ οίκον περιορισμό όπως και οι στενές επαφές της ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ  προχώρησε σε δειγματοληπτικό έλεγχο των υπολοίπων εργαζομένων και των ασθενών του θεραπευτηρίου .


To μείζον ζήτημα που είχε προκύψει με τη συρροή κρουσμάτων σε  ιδιωτικό γηροκομείο των Ιωαννίνων και τα προβλήματα που προέκυψαν αναφορικά με  τη  νοσηλεία και των 56 φιλοξενούμενων ομαλοποιήθηκε καθώς πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η διακομιδή και των 24 ηλικιωμένων που παρέμεναν στο γηροκομείο σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Ηπείρου .Δυστυχώς όμως καταγράφηκε  ένας θάνατος ενός 92 που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Και επειδή τα δύσκολα τα έχουμε μπροστά μας στο πλαίσιο ενίσχυσης του συστήματος Υγείας στην πρωτεύουσα της Ηπείρου η Περιφέρεια  συνεχίζει να συνδράμει τη λειτουργία των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό η Οικονομική Επιτροπή στη χθεσινή  της συνεδρίαση ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την 6η ΥΠΕ, προκειμένου η Περιφέρεια να προμηθευτεί συσκευές αρνητικής πίεσης για τη λειτουργία τμημάτων COVID -19 στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» προϋπολογισμού 30.000 ευρώ και ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού για τις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 90.000 ευρώ. 

Επίσης εγκρίθηκε η προμήθεια και η διάθεση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο λυόμενων κοντέινερ, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. 

Επίσης η Περιφέρεια θα συνδράμει και την 8η Ταξιαρχία για τον έλεγχο όσων πρόκειται να καταταγούν τις επόμενες ημέρες στο στρατόπεδο Περάματος. Στο πλαίσιο αυτό θα προμηθευτεί 15 παραβάν και θα διαθέσει rapid test που θα χρησιμοποιηθούν κατά την προσέλευση των στρατευσίμων. 

Οι πολίτες   τέλος στο σύνολό τους εφαρμόζουν τα περιοριστικά μέτρα ενώ από την πλευρά της και η Αστυνομία συνδράμει τα μέγιστα για το "μπλοκάρισμα" περιπτώσεων που αναφέρονται παραβάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη συνολική προσπάθεια  που γίνεται για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου covid με στόχο το συντομότερο δυνατόν η χώρα να επιστρέψει σταδιακά στην  καθημερινότητα και να μην χαθεί η περίοδος των Χριστουγέννων ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]