Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ιωάννινα:Να διαγραφούν τα πρόστιμα στους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις του Πολυτχενίου ζητά το Εργ.Κέντρο

 


ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 

Η κυβέρνηση φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής στις εκδηλώσεις εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Την ώρα που μετράμε εκατόμβες νεκρών από τις εγκληματικές ευθύνες στην  αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση ξεδιπλώνει το σχέδιο τρομοκράτησης και καταστολής της πάλης των εργαζομένων και της νεολαίας.

Αντί να κόψει πρόστιμα και να επιβάλλει ελέγχους και μέτρα προστασίας της υγείας στους μεγάλους χώρους εργασίας που μετατράπηκαν σε εστίες υπερμεταδοσης, αντί να επιτάξει τις δομές του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας, να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές, αντί να πάρει μέτρα προστασίας στα σχολεία και τα μέσα μεταφοράς, απλόχερα επέβαλλε πρόστιμα, προσαγωγές και συλλήψεις σε εργαζόμενους και φοιτητές στην πόλη μας και σε όλη τη χώρα.

Έριξαν πρόστιμα, όταν σε όλη τη χώρα τα μέτρα προστασίας των διαδηλωτών ήταν πολύ περισσότερα (μάσκες, αποστάσεις κλπ.), από την απόφαση της κυβέρνησης να  στοιβάξει 1000αδες αστυνομικούς για να αποτρέψουν τις συγκεντρώσεις και 100αδες προσαχθέντες σε κλούβες και κελιά.

Ο μηχανισμός καταστολής αφού χτύπησε τους εργαζόμενους, ξυλοφόρτωσε τους εστιακούς φοιτητές (τους πιο αδύναμους οικονομικά, που οι γονείς τους στενάζουν να τους σπουδάσουν), δεν αρκέστηκε που έστειλε εργάτες και φοιτητές στα νοσοκομεία, τους επέβαλλε και πρόστιμα.

Απαιτούμε άμεσα να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες των 23 φοιτητών και να διαγραφούν άμεσα όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε φοιτητές και εργαζόμενους.

Η προσπάθεια να μπουν οι αγώνες του λαού στο γύψο, για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα δε θα περάσει. Ο λαός θα ρίξει μαζικά κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, τρομοκρατίας και αυταρχισμού στο κενό.

Όλοι μαζί στη  μάχη, οργανώνουμε την πανελλαδική πανεργατική 

Απεργία στις 26 Νοεμβρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]