ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΗΠΕΙΡΟΣ"

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ WOLT ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ε' Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου ΕΚΟΗ:Δύο περιστατικά άρνησης ελέγχου και άρνησης παράδοσης του όπλου για κατάσχεση


 Δύο περιστατικά άρνησης ελέγχου και άρνησης παράδοσης του όπλου γιακατάσχεση αντίστοιχα, κατέγραψε ως παραβάσεις τις τελευταίες ημέρες η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου. Και οι δύο περιπτώσεις κατεγράφησαν στην ΠΕ Άρτας και συγκεκριμένα η πρώτη στην ΤΚ Πηγών του Δ. Γ. Καραϊσκάκη, στη θέση «Αϊ – Λιας» όταν κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που εκτελούσε περιπολία, έκανε σήμα στάσης στον οδηγό ενός Ι.Χ φορτηγού, ο οποίος σταμάτησε, αλλά αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του και αποχώρησε από το σημείο. 

Σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση για άρνηση ελέγχου και σχηματίστηκε δικογραφία, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Η δεύτερη περίπτωση καταγράφηκε επίσης στην Άρτα και συγκεκριμένα στη θέση «Αι - Λιας» της ΤΚ Άνω Καλεντίνης του Δ. Γ. Καραϊσκάκη, όταν κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά την περιπολία του έκανε έλεγχο σε Ι.Χ φορτηγό και εντόπισε μεταξύ των θέσεων οδηγού – συνοδηγού, ένα κυνηγετικό όπλο εκτός θήκης και μία φυσιγγιοθήκη, με φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. 

Ο οδηγός του οχήματος και κάτοχος του όπλου αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο και τα φυσίγγια, για να κατασχεθούν και ακολουθήθηκαν και σε αυτήν την περίπτωση τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, με τον σχηματισμό δικογραφίας και την υποβολή μήνυσης.

Η άρνηση ελέγχου από υπαλλήλους που έχουν ανακριτικά καθήκοντα και αρμοδιότητες, όπως οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες συνιστά μία πολύ σοβαρή παράβαση και το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ με αφορμή τα δύο σχετικά περιστατικά απευθύνει σαφή προειδοποίηση προς οποιονδήποτε έχει παρόμοια αντίληψη και επιδεικνύει αντίστοιχη συμπεριφορά, ότι η προβλεπόμενη διαδικασία θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, προβλέποντας αυστηρές διοικητικές ποινές στους παραβάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]