Τι θα πωλούν κατ’ εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ -Νέα απόφαση

 


Εντός της ημέρας θα βγει σε ΦΕΚ απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης που θα επιτρέπει την πώληση ειδών που προστατεύουν από το κρύο στα σούπερ μάρκετ, εν όψει του κύματος ψύχους που αναμένεται στην χώρα.

Αυτό ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Blue Sky, με αφορμή το λιανεμπόριο. Ο υπουργός Ανάπτυξης, είπε πως θα βγει η ΦΕΚ εν όψει των κρύων ημερών, που θα επιτρέπει την πώληση σε σούπερ μάρκετ προϊόντων όπως κουβέρτες, θερμαντικά σώματα και οτιδήποτε άλλο προστατεύει από το κρύο.


Πριν λίγες ημέρες αποφασίστηκε λόγω των κλειστών καταστημάτων, να απαγορευτεί η πώληση προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης στα σούπερ μάρκετ, ωστόσο, κατ’ εξαίρεση όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, θα δοθεί η άδεια να πωλούνται προϊόντα που προστατεύουν από το κρύο.


«Το πρωί θα βγει σε ΦΕΚ, εν όψει του επερχόμενου ψύχους, θα επιτρέψουμε να πωλούν κουβέρτες, παντόφλες, θερμαντικά σώματα κ.α. Οτι προβλέπεται στον ΚΑΔ», είπε ο κ. Γεωργιάδης.


Ακόμη, ο υπουργός τόνισε πως την κυβέρνηση υπάρχει «μεγάλη αγωνία και ευθύνη να ανοίξουν τα καταστήματα στις γιορτές». Σημείωσε πως για να γίνει αυτό «πρέπει να περιοριστεί η καραντίνα. Αν ελεγχθεί η πανδημία, τότε θα επιβιώσει το εμπόριο. Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα».

Ακόμη, ο υπουργός σημείωσε πως γίνεται «μάχη επιβίωσης για το λιανεμπόριο» καθώς και ότι «δεν είναι ώρα για γκρίνια, φασαρία και αντιπολίτευση, αλλά ώρα για ενότητα για να περάσουμε απέναντι».

Αναφορικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε πως σήμερα περνάει από την Βουλή διάταξη που δίνει στο υπ. Ανάπτυξης το δικαίωμα να ελέγχουν το ποσοστό κέρδους που είχε μια εταιρία από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα και αν αυτό υπερβαίνει το 20%, θα επιβάλλονται πρόστιμα.

πηγή aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]