ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΑΝΘΗ&ΦΥΤΑ-ΑΜΕΣΗ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

Γιώργος Πρέντζας «Η μάχη της πανδημίας δεν γίνεται με ανακάτεμα της τράπουλας εκ των ενόντων»


Για τα προβλήματα που υπάρχουν στις δομές Υγείας της Ηπείρου λόγω της έλλειψης σχεδιασμού, προσωπικού και μέσων, μίλησε στην ΕΡΑ ο Γιώργος Πρέντζας, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ και περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Όπως είπε, μεταξύ άλλων, «στο εξάμηνο που πέρασε σε κανένα νοσοκομείο (Χατζηκώστα, Πρέβεζας, Αρτας, Λευκάδας και Φιλιάτες) δεν διαμορφώθηκε η ελάχιστη υποδομή», δηλαδή επάνδρωση με παθολόγους, πνευμονολόγους και αναισθησιολόγους, δημιουργία κλίνης ΜΕΘ και ΕΚΑΒ. «Η μεγάλη έλλειψη προετοιμασίας σε όλα αυτά τα νοσοκομεία της περιοχής είναι ότι δεν υπήρχαν αυτές οι βασικές ειδικότητες». Έτσι, επισήμανε, δεν ξόδεψαν χρήματα για ένα ενδεχόμενο, το οποίο δεν είχαν σιγουρέψει, προκειμένου να μην υπάρχει «χασούρα». Και «φτάσαμε με δύο εργοστάσια και ένα γηροκομείο, να συγκλονίζεται όλο το σύστημα υγείας με την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο να ζητούν να φτιαχτούν καινούριες μονάδες λοιμωδών, σε χώρους που δεν έχουν τις προϋποθέσεις, με προσωπικό που δεν είχε σχεδιαστεί και προβλεφθεί για να εκπαιδευτεί και να τις στελεχώσει. Ανοίγουν τη Μονάδα 3 χωρίς μέτρα προστασίας και προσωπικό και έρχονται να ανοίξουν και 4η Μονάδα Λοιμωδών ανατρέποντας τη λειτουργία πολλών κλινικών», σημείωσε χαρακτηριστικά.


«Η μάχη της πανδημίας δεν γίνεται με ανακάτεμα της τράπουλας εκ των ενόντων», υπογράμμισε, στάθηκε στις προσπάθειες του ΠΑΜΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων ενώ στηλίτευσε την περιφερειακή αρχή που δεν προχώρησε σε ελέγχους σε μεγάλους εργασιακούς χώρους αποκαλώντας τους άβατο.

902.gr


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]