ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΗΠΕΙΡΟΣ"

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ WOLT ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Μέλη της Επιτροπής Αγώνα Λύγγου κατά της κατασκευής μονάδων βιορευστών στα Γραμμενοχώρια συνάντησε ο Δήμαρχος Δωδώνης


 Συνάντηση με μέλη της Επιτροπής Αγώνα Λύγγου κατά της κατασκευής μονάδων βιορευστών στα Γραμμενοχώρια, είχε το πρωί της Τρίτης, ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης. 

Οι οκτώ γνωστές ως σήμερα μονάδες βιορευστών, δυναμικότητας 400 KW εκάστη, χωροθετούνται σε περιοχή του Δήμου Ζίτσας που συνορεύει με την Κοινότητα Κωστάνιανης του Δήμου Δωδώνης και η συνάντηση του Δημάρχου με τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Παρασκευή Στεφάνου και Παρασκευή Κόντου, ήλθε ως συνέχεια της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δωδώνης που εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση στην κατασκευή των εν λόγω μονάδων. 

Ο Δήμος Δωδώνης συμμερίζεται την αγωνία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής μεταξύ των δύο όμορων Δήμων και όπως τόνισε ο Δήμαρχος, πρόκειται να κινηθεί δικαστικά αλλά και να ορίσει τεχνικό σύμβουλο εφόσον απαιτηθεί, για να στοιχειοθετήσει τις ενστάσεις του έναντι της οχλούσας επένδυσης, αν η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας εγκρίνει το φάκελο του έργου, παρά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού. 

Τα επιχειρήματα του Δήμου Δωδώνης κατά των εν λόγω μονάδων, επικεντρώνονται κατά βάση, στη βούληση αξιοποίησης της επίμαχης περιοχής ως περιοχής τουριστικού ενδιαφέροντος και πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος. 

Με την υλοποίηση της εν λόγω επένδυσης, α) δεσμεύεται μια χρήση γης που δεν είναι επιλογή των κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας, θέτοντας σε ομηρία την ευρύτερη περιοχή, λόγω της αναμενόμενης μεγάλης περιβαλλοντικής όχλησης και β) δημιουργούνται τετελεσμένα σε ό,τι αφορά τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου Δωδώνης, δεδομένου ότι η δημοτική αρχή έχει ήδη υποβάλλει αίτηση χρηματοδότησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δωδώνης, όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ντακαλέτσης, στα δύο μέλη της Επιτροπής Αγώνα.

Παράλληλα, η επένδυση συγκρούεται με τους περιορισμούς της ζώνης οικιστικού ελέγχου της κοιλάδας της αρχαίας Δωδώνης, που ισχύουν για τη Δημοτική Ενότητα Δωδώνης και συγκεκριμένα για την Κοινότητα Κωστάνιανης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]