ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΠΕΔ Ηπείρου:Παρά την πανδημία η ανάδειξη της πολυφωνικής μουσικής κληρονομιάς συνεχίζεται

 


H Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου (Π.Ε.Δ. Ηπείρου), ως Επικεφαλής Εταίρος του Έργου POLYPHONIA: «Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής, ως μοναδικό στοιχείο της Διασυνοριακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», συνεχίζει τη συνεργασία με τους υπόλοιπους Εταίρους για την εξέλιξη του Έργου. Το Έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών του Προγράμματος Interreg IPA II CBC Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».

Οι Εταίροι, παρά τη δυσμενή περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, συνέχισαν να εργάζονται στις περιοχές τους με αφοσίωση στη διατήρηση των πολιτιστικών και φυσικών τους πόρων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πλούσια πολυφωνική μουσική κληρονομιά τους. Ο τρόπος εργασίας για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες πήρε νέα τροπή και είχε ιδιαίτερες δυσκολίες και προκλήσεις. Έτσι, η Π.Ε.Δ. Ηπείρου, αλλά και όλοι οι Εταίροι έπρεπε να προσαρμόσουν τον τρόπο με τον οποίο εργάζονταν έως τώρα, για να συνεχίσουν την πρόοδο του Έργο και να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του. 

Εν προκειμένω, ολοκληρώθηκε η Μελέτη σχετικά με τη διατήρηση της πολυφωνικής μουσικής και την αξιοποίησή της, ως Πολιτιστικό Τουριστικό προϊόν, εστιάζοντας σε ολόκληρη την περιοχή παρέμβασης του Έργου, ενσωματώνοντας σημαντικές πληροφορίες από τους Αλβανούς Εταίρους. Συγκεκριμένα, η Μελέτη στοχεύει στη διερεύνηση της σημασίας της διατήρησης της τεράστιας παράδοσης της πολυφωνικής μουσικής στις περιοχές της Ηπείρου, με έμφαση στο Πωγώνι, της Δερόπολης, του Αργυρόκαστρου και της Αυλώνας, δημιουργώντας δεσμούς μεταξύ του συγκεκριμένου προϊόντος και του πολιτιστικού τουρισμού. Η μελέτη θα είναι διαθέσιμη σύντομα στην επίσημη ιστοσελίδα του Έργου.

Tο εταιρικό σχήμα λοιπόν, υπό το συντονισμό της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, υλοποιεί τις απαραίτητες δράσεις του, στο πλαίσιο του Έργου POLYPHONIA, με στόχο τη διατήρηση, ανάδειξη και αξιοποίηση της πολυφωνικής μουσικής ως ζώσα παράδοση και αναπόσπαστο στοιχείο πολιτισμικής ταυτότητας, αλλά και μοχλό ανάπτυξης της περιοχής.


*Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το Δελτίο Τύπου, δεν αντανακλούν απαραίτητα τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των συμμετεχουσών χωρών και της Διαχειριστικής Αρχής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]