Zητούνται εναερίτες -Τεχνικοί τηλεπικοινωνιών

  Η εταιρεία Epirus Elettronica με έδρα τα Ιωάννινα ζητά εναερίτες κινητής τηλεφωνίας -τεχνικούς τηλεπικοινωνιών για έργα στην Ήπειρο και...

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν.Ιωαννίνων ζητά άμεσα μέτρα για τον κλάδο


 Προς : Πρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Τάσιο Γρηγόριο

Κοινοποίηση : Μέλη Δ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων  


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,


Στην δύσκολη αυτή και πρωτοφανή συγκυρία στην οποία βρίσκεται ο κλάδος των ξενοδοχείων και το σύνολο της εθνικής οικονομίας λόγω της υγειονομικής κρίσης που έχει μετατραπεί σε οικονομική καταστροφή, έχετε σταθεί με μεγάλο ζήλο, μεθοδικότητα και εργατικότητα για την προάσπιση των συμφερόντων όλων των ξενοδοχείων στο σύνολο της επικράτειας τόσο εσείς προσωπικά, όσο και όλα τα μέλη του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. 

Παρά όμως όλες τις άοκνες προσπάθειες που έχουν γίνει, τις μάχες που δόθηκαν και αυτές που κερδήθηκαν, η κατάσταση στον κλάδο βαίνει από το κακό στο χειρότερο λόγω και της χειροτέρευσης των επιδημιολογικών δεδομένων στην χώρα μας, αλλά κυρίως λόγω της έλλειψης οργανωμένου σχεδίου στήριξης των επιχειρήσεων από το κεντρικό κράτος και των αποσπασματικών μέτρων που λαμβάνονται που δίνουν μία μικρή παράταση ζωής, αλλά δυστυχώς μεταθέτουν και διογκώνουν το πρόβλημα χωρίς να το λύνουν. Αρκετά ξενοδοχεία στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων είναι ήδη κλειστά και όσα παραμένουν ανοικτά υπολειτουργούν με το κλείσιμο τους να είναι θέμα χρόνου. 

Πλέον η ανάκαμψη και πρωτίστως η βιωσιμότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελληνικών ξενοδοχείων είναι αμφίβολη αν δεν παρθούν ριζοσπαστικά μέτρα στήριξης του κλάδου στα πρότυπα και άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ένωση μας ως Πρωτοβάθμιο Όργανο και μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αφουγκραζόμενοι  τις αγωνίες και τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων μας, απευθυνόμαστε θεσμικά και ζητάμε από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και εσάς προσωπικά να προβείτε το συντομότερο δυνατόν σε όσες ενέργειες κρίνετε σκόπιμο οι οποίες θα συμβάλουν στην επιβίωση των επιχειρήσεων και την διάσωση χιλιάδων θέσεων εργασίας όπως :

- Την διεκδίκηση της αναπλήρωσης τζίρου για το 2020 και το 2021 στο 70% του τζίρου του 2019 για κάθε επιχείρηση, αφού φυσικά συμψηφιστούν οι άλλες ενισχύσεις που έχουν δοθεί το προηγούμενο διάστημα ή πρόκειται να δοθούν προσεχώς. 


- Οι Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης των 13 Περιφερειών δύναται να προβούν στο Ά Εξάμηνο του 2021 στην έκδοση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 της ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με ανώτερο ποσό επιδότησης τις 100.000€, σε συνέχεια με τις 15.000€ που ισχύει με το πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.


- Την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος “Τουρισμός για Όλους” για τουλάχιστον 6 μήνες από την λήξη του και των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού αντίστοιχα, καθώς οι περισσότεροι δικαιούχοι αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τα voucher τη δεδομένη χρονική στιγμή.


- Την δημιουργία και άλλων επιδοτούμενων προγραμμάτων κατά τα πρότυπα του “Τουρισμός για όλους” τουλάχιστον 200 εκ € όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, με κύρια στόχευση στα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας και τους χειμερινούς προορισμούς. Την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επαναφορά των σχολικών εκδρομών, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.


- Να υπάρξει πρόγραμμα επιδότησης των εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον, καθώς και μείωση των συντελεστών για τις ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού στα επίπεδα του 2017.


- Επιτάχυνση των διαδικασιών για να γίνουν οι πληρωμές από τα επιδοτούμενα προγράμματα, αλλά και οι εκταμιεύσεις από τα προγράμματα ενίσχυσης των Περιφερειών, καθώς δεν υπάρχει καθόλου ρευστότητα στις επιχειρήσεις.


- Μείωση του ΦΠΑ στο 6,5% και κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης από 01/01/2021.


- Τέλος να υπάρξουν νέα προγράμματα επιδοτήσεων που θα συμβάλουν στην ενεργειακή και τεχνολογική αναβάθμιση των ξενοδοχείων, καθώς και σε ανακαινίσεις δωματίων, κοινόχρηστων χώρων και αγορά πάγιου εξοπλισμού. 


Αναμένουμε τις ενέργειες σας,


Με εκτίμηση,


Για την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων,


                   Ο Πρόεδρος                                                                             Ο Γραμματέας

             Σουρέλης Σπυρίδων                                                                Βαντώλας Θεόδωρος

     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]