Το ΚΑΣ του Υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε την πρόταση της «Αρχιτεκτονικής Μελέτης Αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ» του Δήμου Αρταίων.



Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) του Υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε την πρόταση  της «Αρχιτεκτονικής Μελέτης Αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ Άρτας» που υπέβαλε ο Δήμος Αρταίων, κατά την χθεσινή σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του ΚΑΣ.


Στη συνεδρίαση το ΚΑΣ, για το ενταγμένο σήμερα στο ΕΣΠΑ έργο με προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ, ενέκρινε την πρόταση του Δήμου Αρταίων, όπως αυτή είχε προκύψει μετά από την δημόσια διαβούλευση και την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι αυτή ήταν η δεύτερη πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου (16 Ιανουαρίου 2018), μετά την ομόφωνη απόρριψη (με ψήφους 17-0) από το ΚΑΣ της πρώτης πρότασης του Δημοτικού Συμβουλίου (18 Ιανουαρίου 2016) που αφορούσε την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείου.


Με την νέα αυτή απόφαση, το ΚΑΣ του Υπουργείου Πολιτισμού, κλείνει οριστικά το ενδεχόμενο αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείου και το έργο πλέον θα αφορά αποκλειστικά παρεμβάσεις για την πολιτιστική, ψυχαγωγική και αισθητική λειτουργικότητά του με δραστηριότητες που θα απευθύνονται στο σύνολο της αρτινής κοινωνίας. Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνει την δημιουργία καφέ - εστιατορίου στο ισόγειο (όπως λειτουργούσε και στο παρελθόν), ώστε να αποτελέσει έναν χώρο συνάθροισης των συμπολιτών μας και των επισκεπτών, καθώς επίσης και  Δημοτική Βιβλιοθήκη, Δημοτικό Ωδείο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για διάφορες εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια και παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο.



Με την εξέλιξη αυτή, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία του πρώην ΞΕΝΙΑ Άρτας, ενός χώρου σύμβολο για όλους τους Αρτινούς. 

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ολοκλήρωση του έργου αυτού  εντός του έτους 2023, ώστε πλέον Κάστρο και ΞΕΝΙΑ να είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο, για όλους τους Αρτινούς, μετά από τριάντα χρόνια.

  

Σημειώνεται, πως στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα δοθεί πλήρης και λεπτομερής ενημέρωση του Σώματος, όπως έχει γίνει συστηματικά μέχρι τώρα. 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]