Δίπλα στους πολίτες ο Δήμος Δωδώνης Εντατικοποιούνται οι κοινωνικές υπηρεσίες για τις ανάγκες της δεύτερης καραντίνας


 Η εντατικοποίηση της λειτουργίας των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Δωδώνης και συγκεκριμένα του Κέντρου Κοινότητας, με αιχμή το προσωπικό των δομών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», είναι γεγονός από την πρώτη στιγμή της δεύτερης καραντίνας, στην οποία τέθηκε το σύνολο της χώρας από το περασμένο Σάββατο. 

Με κεντρικό σύνθημα του Δήμου Δωδώνης προς τους αδύναμους και ανήμπορους συνδημότες μας «Μείνετε Σπίτι. Θα έλθουμε εμείς…», η ανταπόκριση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου σε κάθε αίτημα των αδύναμων συνδημοτών, εντός ενός συγκεκριμένου πλαισίου βοήθειας, έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι άνθρωποι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν έπαψαν ούτως ή άλλως να αποτελούν τους φορείς υπηρεσιών αιχμής για ένα Δήμο με γηρασμένο κατά βάση πληθυσμό, προστρέχοντας σε βοήθεια των δημοτών μας πάντοτε, ωστόσο στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα, λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων, η ανάγκη για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμακευτικής περίθαλψης αλλά και παροχής πάσης φύσεως πιστοποιητικών που εκδίδονται μέσω των ΚΕΠ, είναι μεγάλη. 

Έτσι, με εντολή του Δημάρχου Δωδώνης κ. Χρήστου Ντακαλέτση, το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που έχει ενισχυθεί και με εξειδικευμένους εργαζόμενους από την Κοινωφελή Εργασία, έχει τεθεί στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας.

Για την εξυπηρέτηση των συνδημοτών, απαντούν τα παρακάτω τηλέφωνα, κατά τις ώρες που αναφέρονται ως εξής:

- Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00 ως 20:00

- Τηλέφωνο: 2654360144


- Σάββατο και Κυριακή από 08:00 ως 20:00

- Τηλέφωνο: 2654022503


Παράλληλα, στη διάθεση των δημοτών τίθεται και ψυχολογική υποστήριξη. 

Οι συνδημότες μας οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια για ψυχολογικά ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία, μπορούν να επικοινωνούν με την Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Δωδώνης ως εξής:

- Δευτέρα ως Παρασκευή, από 08:00 ως 16:00

- Τηλέφωνο: 2654360113Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]