ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Μέτσοβο.....Αφού δεν μπορούμε να το χαρούμε .....ας το αναπολήσουμε ...[βίντεο]

 


Ανάμεσα από πανύψηλα βουνά τον Λάκμο και το Μαρουβούνι χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 1200 μέτρων συναντάμε έναν απο τους ποιο γραφικούς οικισμούς στην Ελλάδα .το Μέτσοβο.

Η ονομασία του προέρχεται από τα σλαβικά «μέτσκα» που σημαίνει αρκούδα και «όβο» που σημαίνει χωριό .

Τριγυρίζοντας στα ομορφότερά του σημεία μπορείτε να επισκεφτείτε το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου ,την Πινακοθήκη Αβέρωφ  όπου θα δείτε μια μεγάλη και εντυπωσιακή συλλογή από πίνακες Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ού αιώνα, όπως επίσης και μια αξιόλογη συλλογή γλυπτών και χαρακτικών. 


Ο Αβερώφειος Κήπος πρέπει οπωσδήποτε να φιλοξενήσει τη βόλτα σας, αφού πρόκειται για ένα πάρκο περίπου 10 στρεμμάτων με όλα τα είδη δέντρων της Πίνδου ενώ μια στάση χρειάζεται να κάνετε και στο Νερόμυλο Γκίνα .


Για τους λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού μπορείτε να επισκεφτείτε. την Μονή του Αγίου Νικολάου και η μονή της Παναγίας (Κοιμήσεως της Θεοτόκου) .


Η ομορφιά του, όμως, δεν μπαίνει σε καλούπια και εντυπωσιάζει όλο το χρόνο με διαφορετικό τρόπο, με την παραδοσιακή ατμόσφαιρα που αποπνέει: πλακόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακές βρύσες , παλιά αρχοντικά. Οι εναλλαγες του τοπίου κάνουν το Μέτσοβο ένα μέρος που μπορείτε να επισκεφτείτε όλες τις εποχές του χρόνου ,όταν  φυσικά  η ζωή μας επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]