Το αντίο του Μέσι στον Μαραντόνα



 

Η Barcelona αντιμετώπισε εχθες την Osasuna πριν λίγη ώρα, την οποία και «σκόρπισε» με 4-0 για το πρωτάθλημα της Ισπανίας. Δείτε όλες τις αναλυσεις αγωνων του πρωταθλήματος και πολλά άλλα επίσης.

Το κλίμα ήταν φορτισμένο λόγω της απώλειας του Diego Maradona πριν λίγες μέρες με το σύλλογο να αποδίδει φόρο τιμής στον θρυλικό Αργεντινό που πέρασε κι από τη Βαρκελώνη.

Το απόλυτο πρόσωπο του ματς ήταν φυσικά ο Lionel Messi που αν και εμφανώς συγκινημένος προσπάθησε να παίξει έχοντας ένα παραπάνω κίνητρο.

Μπορεί οι σχέσεις τους να πέρασαν κυριολεκτικά από σαράντα κύματα, όμως ο Messi ποτέ δεν έπαψε να σέβεται και να εκτιμά τον Diegο, το ίδιο προκύπτει και από την άλλη πλευρά, κι ας μην του άρεσαν πολλά απ' όσα έλεγε κατά καιρούς. Άλλωστε ο ίδιος δε γύρισε ποτέ δημόσια να τον κακολογήσει για κάτι, ούτε διαμόρφωνε το κλίμα με δηλώσεις, όπως αντίθετα ο Diegito.

Την ημέρα της θλιβερής είδησης του θανάτου του Maradona, ο «Pulga» είχε γράψει το εξής: «Μια πολύ θλιβερή μέρα για όλους τους Αργεντινούς και για το ποδόσφαιρο. Μας αφήνει, αλλά δεν θα πάει μακριά γιατί ο Diego είναι αιώνιος».

Σήμερα και μετά την επίτευξη του μοναδικού και υπέροχου τέρματος που σημείωσε, το ήθελε και το έψαξε πολύ, ο Leo είχε ετοιμάσει έναν ξεχωριστό πανηγυρισμό προκειμένου ν' αποδώσει το δικό του φόρο τιμής σ' έναν θρύλο του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου.

Αποφάσισε να τον τιμήσει με τη φανέλα που φορούσε ο Diego όταν ήταν στη Newell's Old Boys.

Η επιλογή αυτής της ομάδας και φανέλας μόνο τυχαία δεν ήταν από τον Αργεντινό που στο παρελθόν είχε χριστεί διάδοχος του Diegito από τον ίδιο τον «Pelusa», καθώς οι δυο τους έχουν συνδεθεί τόσο με το σύλλογο όσο και με τον αριθμό «10» για μια χρονιά.

Την Άνοιξη του 1994 στην πρώτη ομάδα της Newell's Old Boys βρισκόταν ο 34χρονος Diego Maradona, ο οποίος φορούσε το νούμερο 10. Στις ακαδημίες της ομάδας την ίδια χρονιά ένα 6χρονο αγοράκι φορούσε την ίδια φανέλα με τον αριθμό 10 επίσης. Ναι, σωστά καταλάβατε, ήταν ο Lionel Messi.

Πλέον 26 χρόνια μετά ο για πολλούς κορυφαίος παίκτης της εποχής του αποδίδει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο φόρο τιμής σ' έναν άνθρωπο που και για εκείνον αποτέλεσε το απόλυτο είδωλο, όταν ήταν παιδί, όπως και για εκατομμύρια άλλους Αργεντινούς.

Άλλωστε ο Messi το έχει πει: «Ακόμα κι αν έπαιζα 1.000.000 χρόνια, δε θα πλησίαζα ποτέ τον Maradona. Όχι ότι θα το ήθελα, ούτως ή άλλως. Είναι ο μεγαλύτερος που υπήρξε ποτέ».

 

Από την ομάδα Sentragoal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]