ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ WOLT ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

2 ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ " ΗΠΕΙΡΟΣ"

Επιβεβαιωμένο κρούσμα και στο εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών


Στο χειρότερο εφιάλτη μετατρέπεται η κατάσταση στις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών, με το νέο κρούσμα να βεβαιώνεται αυτή τη φορά στο εργοτάξιο, σε υπάλληλο του Τμήματος Συντηρήσεων Έργων και Πολιτικής Προστασίας.

Κι ενώ στο εργοτάξιο του δήμου αυτή την εποχή δουλεύουν εκατοντάδες εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι της κοινωφελούς εργασίας, η δημοτική αρχή αρνείται να κάνει απολύμανση. Τη στιγμή που ο χώρος έπρεπε ούτως ή άλλως να απολυμαίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, η διοίκηση αρνείται να κάνει απολύμανση ακόμα και μετά την παρουσία επιβεβαιωμένου κρούσματος. Σα να μην έχουμε ήδη πληρώσει ακριβά στην πόλη μας τη μη τήρηση των μέτρων προστασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς. Η δημοτική αρχή στην πράξη δίνει άλλοθι στα εργοστάσια τροφίμων που ενώ είχαν κρούσματα στους εργάτες, δεν έκαναν καν απολυμάνσεις. Βαφτίζει απολύμανση, τον καθαρισμό των γραφείων με χλωρίνη αυτό δηλαδή, που πρέπει να γίνεται ούτως ή άλλως καθημερινά. Με αυτό τον τρόπο βάζει σε κίνδυνο τους συναδέλφους που καθαρίζουν χωρίς καμία εκπαίδευση αφού δεν ξέρουν πώς να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Βάζει σε κίνδυνο όμως και τους συναδέλφους που χρησιμοποιούν τους χώρους, αφού με τη χλωρίνη, προφανώς, δεν μπορεί να γίνει απολύμανση σε έγγραφα, φακέλους κλπ. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Να απολυμανθούν τα γραφεία με την επίβλεψη ειδικού επιστήμονα όπως προβλέπεται από τα επιστημονικά καθήκοντα (π.χ. επόπτες υγείας). Το δε προσωπικό που κάνει τις απολυμάνσεις πρέπει να είναι εξειδικευμένο (π.χ. απόφοιτοι της σχολής απολυμαντών ή άλλης ειδικότητας κατάλληλα εκπαιδευμένης) και φυσικά αφού έχει προηγηθεί ο περιβαλλοντικός καθαρισμός μη υγειονομικών μονάδων όπως περιγράφεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Να απολυμανθούν όλα τα αυτοκίνητα, τα μηχανήματα, τα απορριμματοφόρα. 

Να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και να κάνει προληπτικά τεστ σε όλο το εργατοτεχνικό προσωπικό 

Να καθαριστεί όλος ο χώρος του εργοταξίου.

Να ξεκινήσει πρόγραμμα τακτικών απολυμάνσεων και προληπτικών τεστ σε όλες τις υπηρεσίες

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. 

ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]