ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Για απεργία ετοιμάζονται οι οικοδόμοι


 ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ


Συνάδελφε οικοδόμε

   Η πανδημία του κορονοϊού έχει κάνει πιο ορατά από ποτέ τα μεγάλα προβλήματα στο σύστημα υγείας και τους κινδύνους για την υγεία μας. Με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων το δημόσιο σύστημα υγείας σήμερα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του λαού. Όλα αυτά τα χρόνια κλείσανε νοσοκομεία και κέντρα υγείας και δεν κάνανε προσλήψεις προσωπικού ούτε τότε ούτε και τώρα, λογαριάζοντας την υγεία μας σαν εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας για τους καπιταλιστές. 

    Στα Γιάννενα και σε όλη τη χώρα τα κρούσματα αυξάνονται, τα εργοστάσια, τα σχολεία, τα γηροκομεία έχουνε γίνει χώροι υπερμετάδοσης του ιού και η κατάσταση είναι κρίσιμη για εμάς, τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας. Ακόμα και τώρα η κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα για την προστασία της υγείας στους χώρους εργασίας, να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας και να κάνει μαζικά τεστ

    Η κυβέρνηση κρύβει τις δικές της τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, μεταθέτοντάς τες στον λαό με την περιβόητη «ατομική ευθύνη» που δεν αφορά μόνο την πανδημία και τη χρήση μάσκας. Πλέον σου λένε πως είναι «ατομική σου ευθύνη» οι κατασχέσεις σπιτιών της λαϊκής οικογένειας που δεν μπορεί να πληρώσει τις δόσεις των δανείων γιατί έμεινες άνεργος ή επειδή ο μισθός έχει γίνει ψίχουλα.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ KAI ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ 

    Μετά την πρόσφατη 10ετή οικονομική κρίση που μας είχε τσακίσει η ανεργία, έχει ξεκινήσει πάλι να υπάρχει δουλειά στην οικοδομή, αλλά εμείς οι εργαζόμενοι δεν είχαμε κανένα όφελος από αυτή την ανάπτυξη. Δουλεύουμε με χαμηλά μεροκάματα, εντατικοποίηση, για πολλές ώρες και χωρίς ασφάλιση. 

    Συνάδελφε δεν μπαίνουμε στη λογική των χαμηλών απαιτήσεων, δεν θυσιάζουμε τα δικαιώματά μας. Για εμάς η κατάσταση ήτανε δύσκολη και πριν, είναι και τώρα και ο μόνος τρόπος για να καλυτερέψει είναι να μην κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας. Τα μέτρα που παίρνει δήθεν προσωρινά η κυβέρνηση θα μείνουν για πάντα αν δεν τα ανατρέψουμε εμείς. 
     Τη στιγμή που η εργατική-λαϊκή οικογένεια ανησυχεί για την εξέλιξη της πανδημίας η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα για την προστασία της υγείας μας, φέρνει απανωτά αντεργατικά, αντιλαϊκά νομοσχέδια, επενδύοντας στη μικρότερη λαϊκή αντίδραση λόγω της πανδημίας. Τα μέτρα αυτά αφορούν τους όρους εργασίας, τους μισθούς, τον πτωχευτικό κώδικα, το ασφαλιστικό, την όξυνση της καταστολής.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ 10 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

      Η κυβέρνηση προωθεί τη 10ωρη εργάσιμη ημέρα, ανατρέποντας το 8ωρο που κατακτήθηκε πριν από 134 χρόνια με αιματηρούς αγώνες. Απαγορεύουν την απεργία σε μεγάλους και κρίσιμους για το κεφάλαιο κλάδους. Συνάδελφε αναρωτήσου γιατί τόσα χρόνια ρίχνουν λάσπη λέγοντας πως με απεργίες και αγώνες δεν γίεται τίποτε σπέρνοντας την απογοήτευση στους εργαζόμενους και την ίδια στιγμή παίρνει μέτρα εναντίον των συνδικάτων. Συνάδελφε όλα αυτά τα κάνουν γιατί φοβούνται το οργανωμένο εργατικό κίνημα το οποίο είναι το μόνο που διεκδικεί και μπορεί να ανατρέψει το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα.

Διεκδικούμε:

Να μπει τέλος στο κλέψιμο και το παζάρι των ενσήμων, να ισχύει το: κάθε μέρα εργασίας να είναι και μέρα ασφάλισης. 

Εισόδημα για όλους τους οικοδόμους. Επίδομα ανεργίας στα 600€ με μόνη προϋπόθεση τα 50 ένσημα το χρόνο με την προσαύξηση. Αλλαγή των προϋποθέσεων που απαιτούνται για πάρουν το χειμερινό επίδομα περισσότεροι οικοδόμοι (50-250 ένσημα).

Κατώτερο μεροκάματο στα 45 ευρώ.  

Να σταματήσει το ξεχαρβάλωμα των ωραρίων, η δουλειά τα Σαββατοκύριακα. Καμιά υποχώρηση από το 5ήμερο, 7ωρο. 

Να τηρούνται τα μέτρα υγείας και ασφάλειας. 

Άμεσα μέτρα στήριξης του Δημόσιου συστήματος Υγείας-Πρόνοιας, προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη ιδιωτικών δομών.

Δωρεάν και πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους οικοδόμους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δωρεάν τεστ για τους εργαζόμενους με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους. 

Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. 

Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.


ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ «ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]