ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΑΝΘΗ&ΦΥΤΑ-ΑΜΕΣΗ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

Ιωάννινα:Και ο Φοιτητικός Σύλλογος Καλών Τεχνών στην πορεία για το Πολυτεχνείο

 


Δε θα περάσει ο φόβος και η τρομοκρατία! Να τιμήσουμε αγωνιστικά την εξέγερση του Πολυτεχνείου!


Το κράτος αξιοποιώντας την τυφλή μηδενιστική δράση ομάδων που οι πρακτικές τους είναι ξένες και εχθρικές προς το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και τους συλλόγους, επιχειρεί να περάσει μία σειρά μέτρων καταστολής απέναντι στους φοιτητές.


 Τα μέτρα αυτά, σε συνδυασμό με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, στρέφονται ενάντια στο αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των φοιτητών να οργανώνονται στους συλλόγους τους, να συζητούν και να αποφασίζουν ελεύθερα, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο επιτήρησης μέσα στις σχολές, ακριβώς για να χτυπηθεί η ελεύθερη διάδοση ιδεών και απόψεων αναμεσά στους φοιτητές .


Το υπερ-αφήγημα που έχει χτίσει η κυβέρνηση μέσω της προπαγάνδας που αναγγέλλεται καθημερινώς από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, παρατηρούμε ότι έχει αρχίσει να αποδημείτε και να απομακρύνεται από την πραγματικότητα καθημερινώς. Η κυβέρνηση συνεχίζει και χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την ατομική ευθύνη για να καλύψει πλήρως την ανεύθυνη στάση της ως προς τις ευθύνες που έχει απέναντι στην πολιτεία.


Μετά την πρόσφατα εισβολή δυνάμεων καταστολής της εξουσίας στον χώρο του Πολυτεχνείου, τόσο συμβολικά όσο και έμπρακτα η συμμετοχή στην πορεία στις 17 Νοέμβρη είναι μονόδρομος.


Οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούνται να βγουν μπροστά και να την κάνουν δική τους υπόθεση, απομονώνοντας προβοκατόρικες ενέργειες που εκθέτουν το φοιτητικό κίνημα και δίνουν επιχειρήματα στις αντιδραστικές φωνές μέσα κι έξω απ’ τις σχολές. Καταδικάζουμε απερίφραστα τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τα νέα μέτρα καταστολής απέναντι στους φοιτητές. Υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αγώνες, όπως η εξέγερση του λαού και της νεολαίας τον Νοέμβρη του 1973.


Καλούμε τους φοιτητές και  τη νεολαία συμμετέχουν μαζικά  (τηρώντας με αυστηρή ευλάβεια τα υγειονομικά μέτρα!) στην πορεία στις 17 Νοέμβρη 17:00 η ώρα στη Δομπολη


Φοιτητικός Σύλλογος της Καλών Τεχνών τμήματος ΕΤΕΤ/ΠΤΕΤ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]