ΟΤΑ Ν.Ιωαννίνων:Για την ...αδράνεια της επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων

 




ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Ιωαννίνων


   Η δημιουργία Υγιεινής και Ασφάλειας στους Δήμους θεωρούσαμε - και θεωρούμε - ότι είναι αναγκαία με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει και θα αναδείξει τα προβλήματα υγείας και ασφάλειας που υπάρχουν στους χώρους εργασίας και αυτό θα βοηθάει και το Δ.Σ. του Συλλόγου στη δράση του. 


 Για την εκλογή Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας είχαμε κάνει πολλές συζητήσεις στους χώρους εργασίας και σε γενικές συνελεύσεις κατά το παρελθόν και στις αρχές του 2019 κάναμε Ειδική Γενική Συνέλευση στο Δήμο Ιωαννιτών, όπως προβλέπει ο νόμος, με εισηγήσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου, του γιατρού εργασίας, της τεχνικού ασφαλείας και με τοποθετήσεις συναδέλφων. Στο τέλος εκλέχτηκε εφορευτική επιτροπή για να διεξάγει της εκλογές. Η εφορευτική επιτροπή - τελείως αυθαίρετα - δεν προχώρησε τις διαδικασίες και θυμήθηκε μετά από (8) οκτώ μήνες να ζητήσει υποψηφιότητες (μιλάμε για μεγάλη δημοκρατική διαδικασία και ευαισθησία). Αυτό τον κατήφορο «της λαθεμένης διαδικασίας και της εκτροπής από τις κατακτημένες θέσεις μας στο εκλέγειν - εκλέγεσθαι», δεν μπορούσαμε να τον δεχτούμε, το καταγγείλαμε και ζητήσαμε να ξανανοίξουν οι διαδικασίες - αφού είχε περάσει ένας χρόνος περίπου -.

 Τελικά, μετά την Τακτική Γενική Συνέλευση του Ιουλίου,  με συνοπτικές διαδικασίες για να προλάβουμε το δεύτερο κύμα του Κορωνοϊού - όπως έλεγε η πρόεδρος - έγιναν εκλογές,βγήκε η επιτροπή και επιτροπή δεν βλέπουμε. Κι ασφαλώς ο Σύλλογος χρειάζεται άμεσα να στείλει  πρόσκληση, ώστε οι συνάδελφοι να συνεδριάσουν και να βοηθήσουν στα προβλήματα και από τις ολιγωρίες που δημιουργεί η εργοδοσία αρνούμενη να εφαρμόσει ακόμη και τα κατεπείγοντα πρωτόκολλα που έχουν γνωστοποιηθεί τις τελευταίες μέρες-όπως τακτικές απολυμάνσης,τεστ, εργασία  διαποστάσεων, εκ περιτροπής εργασία κλπ. Ο κορονοϊός φουντώνει, τα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας επιδεινώνονται. Εκτός και αν νομίζουν...στο προεδρείο ότι τα προβλήματα υπήρχαν κι έφταιγαν  οι συνάδελφοι από την ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ,-όσα χρόνια είχαν το προεδρείο- γι’ αυτό και μας καταγγέλλανε κάθε μέρα. Τώρα ...μάλλον θα μειώθηκαν ή μπορεί και να λύθηκαν… αφού στο προεδρείο είναι η ΔΑΣ. 

 Ζητάμε από το Δ.Σ. του συλλόγου, τώρα, να καλέσουν τους εκλεγμένους συνάδελφους της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας ώστε να συνεδριάσουν και να ασχοληθούν με τα καθήκοντά γ.Φτάνει, αρκετά με τις σκοπιμότητες, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις

 Άμεσα πρέπει να δημιουργηθούν επιτροπές Υ/Α  και στους υπόλοιπους δήμους. Πρώτα και κύρια στο Δήμο Ζίτσας, ΟΚΠΑΠΑ κλπ


 


Για την ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


Μεντής Χρήστος


Γαλατάς Ζώης


Μπενέκου Ρένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]