Ήπειρος:Γιατί απολύθηκε ιατρικός επισκέπτης ;Τί καταγγέλλει ο Σύλλογος Βοηθών Φαρμακείου


 ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ 

ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ



Το σωματείο μας καταγγέλλει σε όλο τον κλάδο, την απόλυση ενός συναδέλφου ιατρικού επισκέπτη από την φαρμακοβιομηχανία Bennett στην πόλη μας.

Ο συνάδελφος λόγω σοβαρών θεμάτων υγείας εμπίπτει στην κατηγορία των εργαζομένων που χαρακτηρίζονται «ευπαθείς» απέναντι στον κίνδυνο της πανδημίας του κορονοιου.

Ως εκ τούτου επιβάλλεται να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας του με ευθύνη της εργοδοσίας. 

Η φαρμακοβιομηχανία Bennett αντί  αυτού για να μην αναλάβει το κόστος επέλεξε να τον απολύσει.

Ενώ  η ίδια η εταιρία δήλωσε ότι θέλει να τον προστατέψει γιατί ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και του έδωσε εντολή να περιορίσει τις μετακινήσεις του, τον απολύει χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία. Τον καταδικάζει να πεθάνει από την πείνα αλλά και από την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δεδομένου ότι το κόστος της φαρμακευτικής του αγωγής είναι δυσθεώρητο. 

Είναι αποκαλυπτικό το πώς μια φαρμακοβιομηχανία που υποτίθεται ότι παράγει φάρμακα για τη στήριξη της υγείας του κόσμου, διώχνει εργαζόμενο της ακριβώς γιατί πάσχει από σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή.

Γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι ισολογισμοί της εταιρείας τους, τα κέρδη και προφανώς όχι η υγεία των εργαζομένων της και του λαού. 

Είναι εμφανές ότι την ίδια στιγμή που σε όλο τον κόσμο χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν λόγω της πανδημίας, οι φαρμακευτικές αυξάνουν τα κέρδη τους.

Οι ίδιοι οι αναλυτές τους συμφωνούν ότι η πανδημία είναι μια τεράστια ευκαιρία για τις φαρμακευτικές να αυξήσουν τα μερίδια των μετοχών.

Mεγάλες φαρμακευτικές παίρνουν εκατομμύρια χρηματοδοτήσεις για την έρευνα και την ανάπτυξη των εμβολίων χωρίς να γνωρίζουμε την αποτελεσματικότητα τους και μετά τιμολογούν στα ίδια αυτά κράτη τα εμβόλια και τα φάρμακα για χιλιάδες ευρώ. 

Απαιτούμε τώρα ανάκληση της απόλυσης και προστασία της υγείας του συναδέλφου.

Καλούμε τους συναδέλφους όλου του κλάδου να μη νομιμοποιήσουν την απόλυση αυτή. Να παρευρεθούμε μαζικά την Πέμπτη 5 Νοέμβρη στις 10:00  στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας Ιωαννίνων που πραγματοποιείται η τριμερής να πιέσουμε όλοι μαζί τους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας να πάρουν πίσω την απόλυση.

Παράλληλα ζητάμε από τα σωματεία του κλάδου και όλες τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις την στήριξή τους.

Ένας για όλους και όλοι για έναν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]