ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κικίλιας:234 νέες ΜΕΘ ,στο 32% η θετικότητα στη συμπρωτεύουσα Κοτανίδου : Εξαιρετικά χαμηλή η θνητότητα στη χώρα μας


 Σε 1082 ανέρχονται οι  κλίνες  ΜΕΘ στην Ελλάδα  ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν προστεθεί ακόμα 234 κλίνες , ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία .

Τον Ιούλιο του 2019 οι διαθέσιμες κλίνες ανέρχονταν σε 557 .

Ο κ.Κικίλιας σημείωσε πως κάθε χρόνο τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο  υπήρχαν 3-35 αναμονές την ημέρα για ένα κρεββάτι στις ΜΕΘ ,τονίζοντας πως σήμερα υπάρχουν 207 κλίνες σε ΜΕΘ.

Συνολικά οι κλίνες κορωνοϊού στη χώρα μας ανέρχονται σε 4.950 .

Ο κ.Κικίλιας έκρουσε το καμπανάκι κινδύνου για τη Θεσσαλονίκη σημειώνοντας πως ο δείκτης θετικότητας στον covid-19 είναι 32%!

Τέλος ο υπουργός εξαπέλυσε επίθεση τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις επικρίσεις του για τον τρόπου που η κυβέρνηση διαχειρίζεατι το θέμα της πανδημίας ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που   βρίσκονται ακούραστα στην πρώτη  γραμμή της δύσκολης μάχης με την πανδημία.

Από την πλευρά της η  καθηγήτρια Πνευμονολογίας -Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας κ.Κοτανίδου ανέφερε μεταξύ άλλων πως η θνητότητα στη χώρα μας είναι εξαιρετικά χαμηλή(60 ασθενείς ανά 1 εκ. κατοίκους) ενώ αναφερόμενη στο εμβόλιο είπε πως θα το κάνουν όλοι απλά θα δοθεί προτεραιότητα στους υγειονομικούς και στις ευπαθείς ομάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]