Κόνιτσα:Zήτησαν να γίνει η συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου δια περιφοράς λόγω κρούσματος ......και στη συνέχεια δεν έλαβαν μέρος


 "Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, 

Στις 15/10/2020 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 έως 13:00 είχε προγραμματιστεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς, όπως ορίζεται από τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών. 

 Ο παραπάνω τρόπος συνεδρίασης προτάθηκε από εμένα στους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, με τους οποίους επικοινώνησα τηλεφωνικά την 9/10/2020. Παράλληλα, θα προγραμματιζόταν σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου για ενημέρωση και συζήτηση διαφόρων θεμάτων. Συμφώνησαν άπαντες με την ανωτέρω πρόταση. Η παραπάνω σύσκεψη ορίστηκε μετέπειτα για το πρωί της Πέμπτης 15/10 και ώρα 10:00π.μ.

Για τον προγραμματισμό της συνεδρίασης του Δ.Σ. δια περιφοράς, καθώς και για την πρότασή μου για τη συνάντηση είχε ενημερωθεί και συμφωνήσει και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Γκριμότσης, ο οποίος και επικρότησε την άποψη. Με τον Γραμματέα του Δ.Σ. κ. Νικόλαο Καλτσούνη δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσω άμεσα, για τον λόγο αυτό του διαβιβάστηκε η σχετική ενημέρωση μέσω του επικεφαλής της παράταξής του κ. Βασίλειο Σπανό. 

Την Τετάρτη 14-10-2020 και ώρα 18:50, δέχτηκα τηλεφώνημα από τον κ. Ανδρέα Παπασπύρου, πρώην Δήμαρχο Κόνιτσας, ο οποίος μου ζήτησε να μην γίνει η σύσκεψη λόγω κρούσματος κορωνοϊού, που προέκυψε στην πόλη μας και να αναβληθεί για την επόμενη εβδομάδα. Με την άποψη αυτή συμφώνησαν και οι υπόλοιποι επικεφαλής. Σήμερα ενημερώθηκα με σχετική επιστολή του, ότι δε θα συμμετέχει η παράταξή του και η παράταξη του κ. Σπανού στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή διαφωνούν με τον δια περιφοράς τρόπο συνεδρίασης. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται τέτοια συμπεριφορά. Και σε προηγούμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κύριος Α. Παπασπύρου, διά του Αντιπροέδρου του Δ. Συμβουλίου, καθώς και Δημοτική Σύμβουλος της παράταξής του, παρόλο που ζήτησαν να γίνει η συνεδρίαση δια περιφοράς, στη συνέχεια δεν έλαβαν μέρος. Επιπλέον, θρασύτατα με ανακοίνωσή τους μας κατηγόρησαν για το δια περιφοράς σύστημα, το οποίο οι ίδιοι αιτήθηκαν. Δυστυχώς, ίδια συμπεριφορά επέδειξε για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση και η παράταξη του κ. Β. Σπανού. 

Αναμφισβήτητα, η παραπάνω στάση δε συνάδει με τη στάση ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τον τόπο μας. Πόσο μάλλον σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη, όπως αυτή που διανύουμε, κατά την οποία επιβάλλεται σύμπνοια και συνεργασία για το καλό του Δήμου μας. 

Ευχαριστώ τον κ. Δημήτριο Σδούκο, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημήτριος Νιτσιάκος"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]