Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης για τα rapid test στα Ιωάννινα

 


Τα rapid test που πραγματοποιήθηκαν επί τριήμερο στην πόλη των Ιωαννίνων για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού, έγιναν σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. εξήγησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν. 

Βασική αρχή του Οργανισμού είναι να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός ακόμη και κατά τη διάρκεια προσέλευσης για τη διενέργεια των Rapid test για αυτό και επιλέγονται ανοικτοί χώροι. Η Περιφέρεια- πρόσθεσε- διέθεσε ένα μικρό χώρο στην είσοδό της, ώστε να προσέρχονται οι πολίτες και να λαμβάνονται τα δείγματα.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ανέφερε ότι έχουν τεθεί σε ισχύ αυξημένα μέτρα ελέγχου όσων εισέρχονται στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, γίνεται υποχρεωτικά θερμομέτρηση, ενώ πρόσθεσε ότι από τα τεστ που έγιναν στους υπαλλήλους της μέχρι σήμερα δεν εντοπίσθηκε θετικό κρούσμα. 

Ωστόσο για προληπτικούς λόγους έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό υπάλληλοι της Κτηνιατρικής, οι οποίοι είχαν έλθει σε επαφή με εργαζόμενη που είχε προσληφθεί με οκτάμηνη σύμβαση και η οποία επίσης είχε τεθεί σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος στο στενό της συγγενικό περιβάλλον. 

Όσον αφορά την εφαρμογή της εγκυκλίου για τηλεργασία μέχρι και του 40% των υπαλλήλων, εξήγησε ότι δίνεται προτεραιότητα σε όσους έχουν προβλήματα υγείας ή έχουν στενά τους συγγενικά πρόσωπα με προβλήματα υγείας, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με την Εγκύκλιο σε καθεστώς τηλεργασίας μπορούν να τεθούν μόνο υπάλληλοι που είναι δυνατόν να διεκπεραιώσουν από το σπίτι τους υπηρεσιακά θέματα. Βάσει αυτών των αρχών, «κάθε υπηρεσία ετοιμάζει το πρόγραμμά της», κατέληξε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]