Πιο κοντά νέα μέτρα και τοπικά lockdown Ορόσημο η Παρασκευή


Τα 667 νέα κρούσματα Covid-19 που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ σήμαναν συναγερμό στην κυβέρνηση .
Στόχος της  χθεσινοβραδινής έκτακτης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό  ήταν η αναζήτηση   λύσεων ώστε να περιοριστεί η διασπορά του νέου ιού όσο το δυνατόν συντομότερα .
Οπως μεταδίδει το newsit.gr  κατά τη  διάρκεια της σύσκεψης  κρίθηκε  πως δε πρέπει να χαθεί χρόνος ωστόσο δεν αποφασίστηκαν νέα μέτρα αλλά τέθηκε ως ορόσημο  η Παρασκευή  για τις όποιες αποφάσεις  όταν θα γίνει η επόμενη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό .
Τα Ιωάννινα και η Καστοριά "φλερτάρουν" με το πέρασμα στο επίπεδο 4 ενώ η Θεσσαλονίκη φέρεται να βρίσκεται μία ανάσα από το" πορτοκαλί."
Τα Ιωάννινα, όπως είπε  χθες  ο κ.Χαρδαλιάς ,με 263 ενεργά κρούσματα βρίσκονται στο  επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης  ενώ και στις 3 περιοχές  παρατηρούνται υψηλοί επιδημιολογικοί πολλαπλασιαστές ,υψηλός αριθμός διάσπαρτων χωροταξικά επιδημιολογικών  clusters ,η αύξηση των κρουσμάτων δείχνει επιθετική   και  εξαιρετικά επικίνδυνη .
 Η κατάσταση θα αξιολογηθεί  από την  ειδική επιτροπή επιδημιολόγων του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid  σήμερα  στις   5 το απόγευμα ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]