Eτήσια έκθεση της φωτογραφικής ομάδας Κα.Δρω. Φιλιππιάδας Αύριο τα εγκαίνια

 


Environment / Περιβάλλον

Η Φωτογραφική Ομάδας ΦιλιππιάδαςΚα.Δρώμε χαρά σας προσκαλεί στην ετήσια έκθεση των μελών της, με τίτλο «Environment».Τα εγκαίνια θα γίνουν την  Τετάρτη 28 Οκτωβρίου στις 19.30 μμ στον Πολυχώρο Πολιτισμού Φιλιππιάδας (Παλαιό Δημαρχείο).Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 28 Οκτωβρίου έως τις 03 Νοεμβρίου και η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό με ώρες λειτουργίας19:00-22:00 καθημερινά. Η έκθεση με τίτλοEnvironment,η κεντρική έκθεση της Κα.Δρώ , είναι το αποτέλεσμα των σεμιναρίων φωτογραφίας για την περίοδο 2019-20 με εισηγητή τον Δημήτρη Ραπακούση.Στην έκθεση συμμετέχουν οι Κωνσταντίνος Ευαγγέλου,  Ιωάννα Θεοχαροπούλου, Ευάγγελος Καλύβας, Βάσω Καραγκιοζούδη, Στέλλα Μπασιά, Χρήστος Ροντογιάννης, Βασίλης Σιαπέρας,Γιώργος Σταύρος, Κωνσταντίνος Χατζής, Ιωάννης Χατζόπουλος.


Περιβάλλον

Ο όρος περιβάλλον χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει τον υπό ευρεία έννοια ζωτικό χώρο του ανθρώπου, το σύνολο των απειράριθμων αγαθών και στοιχείων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, τη διατήρηση της υγείας του, την ποιότητα της ζωής και την ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Είναι ένα πολιτισμικό κατασκεύασμα που σύμφωνα και με τον LuciusBurckhardt «δεν έχει αυτοτελή ύπαρξη, παρά είναι αποτέλεσμα του πολιτισμού και της διανόησής μας».

Βιώνοντας μια πρωτοφανή συγκυριακά υγειονομική κρίση, τα μέλη της Κα.Δρώ επιχειρούν να "εξηγήσουν" τους διάφορους τύπους περιβάλλοντος όχι μόνο σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους αλλά και μπλέκοντας χωροχρονικά ιστορίες ανθρώπων, αντικειμένων και των τόπων όπου βρίσκονται. Η αντιμετώπιση αυτή αντανακλά το ιστορικό πλαίσιο του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος, απαλλαγμένο από την πικτοριαλιστική ανάγνωσή του.

Οι φωτογραφίες ντοκουμέντου και οι προσωπικοί βιωματικοί συνειρμοί  ανακαλούν συνδέσεις με το παρελθόν και οραματίζονται το μέλλον μέσα από  ένα αναπόφευκτα υπαρκτό παρόν. Λαμβάνοντας υπόψη την ρευστότητα της στιγμής, το περιβάλλον αποκτά χαρακτήρα αυτόνομο, ιδεατό, παντρεύοντας την τοπιογραφία με την καθημερινή πραγματικότητα.

Με σύμμαχο τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία, οι φωτογράφοι  της  Κα.Δρώ  προσεγγίζουν το περιβάλλον με την ίδια αρχετυπική πυξίδα που οδήγησε τους ανθρώπους των σπηλαίων στις βραχογραφίες : το δέος, την αγωνία, τον προβληματισμό.

COVID-19

Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας από την διασπορά του κορονοϊού, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα κατά την είσοδο σας στον χώρο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]