ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μαγιορκίνης:Τέλη Οκτωβρίου αναμένεται αυξητική πορεία των κρουσμάτων

 


Η υπερμετάδοση του ιού μπορεί να αλλάξει την  εικόνα της επιδημίας      από τη μία μέρα στην άλλη ,σημείωσε ο   λομωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της νόσου Covid-19 στη χώρα μας.

Το σενάριο της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων τόνισε   φαίνεται προς το παρόν να έχει ανασταλεί   στην Ελλάδα ,διεθνώς όμως τα κρούσματα  αναμένεται να αυξάνονται όσο οι άνθρωποι επιστρέφουν στους εσωτερικούς χώρους όπου η μετάδοση του ιού γίνεται πιο εύκολα .

Ανάλογη αύξηση θα δούμε στη χώρα μας στα τέλη Οκτωβρίου .

Θα πρέπει όλοι να θεωρούμε τους εαυτούς μας σιωπηλούς φορείς της νόσου ,σημείωσε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι  μάσκα και η κοινωνική απόσταση παραμένουν η ραχοκοκαλιά της πρόληψης της μετάδοσης και δρουν αποτελεσματικά τόσο στην ασυμπτωματική μετάδοση, όσο και στη δυναμική υπερμετάδοσης.

Η επιδημία στη χώρας μας διατηρεί τον αριθμό των διαγνώσεων σε περισσότερα από 300 κρούσματα ημερησίως με ανοδικές τάσεις  με την τάση αυτή να παρατηρείται και στα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη ,γεγονός που ασκεί πίεση στο ΕΣΥ .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]