Νέες ανατροπές στις θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών

 


Της Μαρίας Μόσχου//moved.gr

Τα πάνω – κάτω έρχονται για ακόμα μία φορά στις θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών προκειμένου το υπουργείο Μεταφορών να διασφαλίσει την ομαλή και αδιάβλητη διαδικασία.


Στα νέα μέτρα που προτείνονται από το Υπουργείο Μεταφορών  περιλαμβάνεται η απενεργοποίηση  του δικτύου wi – fi με σκοπό να παταχθούν όλες οι προσπάθειες που έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς και διαβάλουν την διαδικασία των θεωρητικών εξετάσεων.


Στην εγκύκλιο με τον χαρακτηρισμό «επείγον» και τίτλο «Συστάσεις για τη λήψη περαιτέρω μέτρων για την αδιάβλητη και ομαλή διεξαγωγή των θεωρητικών εξετάσεων υποψήφιων οδηγών και οδηγών», ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Κ. Γ. Κεφαλογιάννης ζητά από τις Περιφέρειες να εξετάσουν τη δυνατότητα λήψης περαιτέρω μέτρων «θωράκισης της διαδικασίας, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό».


Τα μέτρα αυτά προτείνεται να ισχύσουν έως ότου τεθούν σε εφαρμογή οι διατάξεις του νέου σχεδίου νόμου, που βρίσκεται σε στάδιο σύνταξης, περί αναμόρφωσης του συστήματος χορήγησης αδειών οδήγησης.
Ενδεικτικά, προτείνονται τα ακόλουθα:


 Λειτουργία όλων των συστημάτων στο χώρο διενέργειας των θεωρητικών εξετάσεων με ενσύρματη επικοινωνία. Συνεπώς, απαιτείται τυχόν συστήματα Wi-Fi να απενεργοποιούνται και το τοπικό δίκτυο (LAN) να λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο ενσύρματα.


 Ανάρτηση σε εμφανές σημείο, πλησίον της εισόδου της αίθουσας, ευανάγνωστων οδηγιών (προτείνεται σε μέγεθος Α4) περί απαγόρευσης χρήσης οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής (κινητά τηλέφωνα, ακουστικά κοκ).


 Χρήση συσκευής (κατά προτίμηση φορητής για μεγαλύτερη ευχρηστότητα) με την οποία θα ανιχνεύεται οποιαδήποτε μορφή ηλεκτρονικής επικοινωνίας (ασύρματης, RF, Wi-Fi, mobile networks, Bluetoοoth κ.λπ.) στο χώρο της εξέτασης. Ενδεικτικά, προτείνεται η χρήση συσκευής καταγραφής ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Προς περαιτέρω διασφάλιση, προτείνεται η χρήση της ανωτέρω συσκευής και κατά την είσοδο των υποψηφίων στην αίθουσα και κατά τη διάρκεια της εξέτασης.


 Μείωση του αριθμού των αιθουσών θεωρητικής εξέτασης στην περιοχή αρμοδιότητας της κάθε Γενικής Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπου και εφόσον είναι εφικτό, για την καλύτερη εποπτεία της διαδικασίας.


Ειδικότερα, μείωση του αριθμού των εξεταστικών κέντρων της Αττικής σε τρία (3), ως ακολούθως: Μία (1) αίθουσα για τις Περιφερειακές Ενότητες Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών και Ανατολικής Αττικής, μία (1) αίθουσα για τις Περιφερειακές Ενότητες Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιώς και Νήσων και μία (1) αίθουσα για τις Περιφερειακές Ενότητες Δυτικού Τομέα Αθηνών και Δυτικής Αττικής.


Η εγκύκλιος κρίθηκε αναγκαία μετά από την πρόσφατη αποκάλυψη κυκλώματος που βοηθούσε τους υποψηφίους να περνούν τις θεωρητικές εξετάσεις μέσω ηλεκτρονικών συσκευών.


Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο, έως ότου τεθούν σε εφαρμογή οι διατάξεις του προαναφερθέντος σχεδίου νόμου, στους παραβάτες υποψηφίους και τους λοιπούς εμπλεκομένους στην παράβαση εφαρμόζονται οι κυρώσεις της παρ. 7 του άρθρου 22 της υ.α. 50984/7947/2013, καθώς και οι λοιπές προβλεπόμενες κυρώσεις (ποινικού κώδικα κ.ο.κ.). Βάση της υπουργικής απόφασης υποψήφιος που καταλαμβάνεται να υποβοηθείται με οποιοδήποτε τρόπο ή να παραβαίνει τις διατάξεις της περίπτωσης γ της παραγράφου 4 του παρόντος, θεωρείται ότι απέτυχε, έχει δικαίωμα επανεξέτασης με την πάροδο χρονικού διαστήματος έξι (6) μηνών και τίθεται σχετική σημείωση επί του Δ.Ε.Ε.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]