ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ WOLT ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

2 ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ 1 ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ " ΗΠΕΙΡΟΣ"

ΛΑΣ Ιωαννίνων:Αίτημα για επείγουσα συζήτηση στο Π.Σ για την εξέλιξη της πανδημίας και την αποπομπή της Ελληνικής Αυγής


 ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ  ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ  22ης ΟΚΤΩΒΡΗ:


1ον  της εξέλιξης της πανδημίας στην Ήπειρο με επίκεντρο τα Γιάννενα


2ον  λήψη πολιτικής απόφασης για αποπομπή της Ελληνικής Αυγής  από το Π.Σ. και παύση πάσης φύσεως διευκολύνσεών της

Έχετε αρνηθεί επανειλημμένα να συζητήσετε την προετοιμασία για το 2ο κύμα της πανδημίας και στο Π..Σ. και στην επιτροπή κοινωνικών θεμάτων από τον Ιούλιο, παρά τα διαρκή αιτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης. Τα στατιστικά στοιχεία και τα συμπεράσματα  των ιχνηλατήσεων δεν έγιναν ποτέ γνωστά ούτε στο Π.Σ. ούτε στην επιτροπή κοινωνικών θεμάτων, παρ΄ότι έχουν ζητηθεί εγγράφως από την ΛΑΣΥ. Παρά την μη αποκάλυψη των στοιχείων επιμένετε στην πολιτική ρητορική ότι για όλα φταίνε οι συλλογικές διεκδικήσεις κορυφώνοντας την διαχρονική εχθρότητα σας στις εργατικές διεκδικήσεις.


Η απότομη έξαρση κρουσμάτων στην Π.Ε. Ιωαννίνων που εμφανίστηκε ταυτόχρονα και με διάσπαρτα κρούσματα και με εστίες υπερμετάδοσης π.χ. γηροκομείο, εργοστάσιο τροφίμων ΒΙΠΕ, Μέτσοβο, οδήγησε στην τραγική αποκάλυψη  της έλλειψης  πραγματικής θωράκισης της κοινότητας και της γύμνιας του συστήματος υγείας καθώς κανένα από τα περιφερειακά νοσοκομεία της Ηπείρου δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην επείγουσα ανάγκη για νοσηλεία περιστατικών covid19 και το ΠΓΝΙ λειτουργεί σε «τεντωμένο σκοινί» .

 Ο χρόνος προετοιμασίας ανάμεσα στο 1ο και το 2ο κύμα έμεινε πλήρως ανακμετάλλευτο από την κυβέρνηση και οι διαβεβαιώσεις πλήρους ετοιμότητας και από τον περιφερειάρχη διαψεύστηκαν με εκκωφαντικό τρόπο.

Αντί της ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ , τον κ.Χαρδαλιά και τον περιφερειάρχη υπήρξε για μια ακόμη φορά μονόπλευρη αποθέωση της ατομικής ευθύνης.


Είναι επιτακτική ανάγκη να συζητηθεί η εξέλιξη του 2ου κύματος σε όλες του τις διαστάσεις. Δεν έδωσε κανείς στην κυβέρνηση και στην περιφερειακή αρχή το δικαίωμα  να «τζογάρουν» με την πιθανότητα να χειροτερεύσει η κατάσταση και τότε να παρθούν μέτρα-μπαλώματα όπως στην αντιμετώπιση των πλημμύρων και των πυρκαγιών.


2ον Στο αίτημα μας για αποπομπή της Ελληνικής Αυγής  από το Π.Σ. και παύση, πάσης φύσεως διευκολύνσεών της, απαντήσατε ότι δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο γι΄αυτό. Στο προηγούμενο Π.Σ. της 7ης Οκτώβρη εκφράσατε την θέση ότι το Π.Σ. δεν πρέπει να σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις, απομειώνοντας επικίνδυνα την πολιτική σημασία της καταδίκης της ναζιστικής Χ.Α. ως εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε ως πολιτικό κόμμα με παρουσία και στην τοπική διοίκηση όπως στο ΠΣ. Ηπείρου. Εμείς ζητάμε να ληφθεί πολιτική απόφαση από το Π.Σ.  για το θέμα αυτό. Και επαναφέρουμε το αίτημά μας. Το νομικό σκέλος είναι απόφαση άλλων θεσμικών οργάνων .


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]