«Οι Ναζί στη φυλακή» Δυναμικό το συλλαλητήριο και στην Άρτα

 


Με την ποινική καταδίκη των φονιάδων της «Χρυσής Αυγής», το ίδιο βράδυ, ο λαός της Άρτας ανταποκρίθηκε μαζικά και δυναμικά στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, και στο συλλαλητήριο που έγινε την Τετάρτη το βράδυ, απαίτησε να συνοδευτεί αυτή η καταδίκη με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και την επιβολή των ανώτατων ποινών, με μία ενιαία φωνή:  «Οι Ναζί στη φυλακή».

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία του εργατικού Κέντρου Άρτας, επισημαίνοντας ότι «Το εργατικό κίνημα αγωνίζεται ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Απέναντι στον φασισμό, στην καπιταλιστική βαρβαρότητα η απάντηση είναι ένα μαζικό, μαχητικό εργατικό κίνημα για την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών. Ενα εργατικό κίνημα που θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί και που θα εμπνέει και θα διαπαιδαγωγεί τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά με την ελπίδα του αγώνα.

Το Εργατικό Κίνημα θα συνεχίσει να παλεύει και να πρωτοστατεί στον αγώνα για την απομόνωση της Χρυσής Αυγής και των άλλων φασιστοειδών, με όποιο όνομα κι αν εμφανίζονται ή μεταλλάσσονται, παντού, στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στις εργατικές - λαϊκές συνοικίες, στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Ο φασισμός ανήκει εκεί που ανήκει και η μήτρα που τον γεννά και τον θρέφει: Στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.»

Το εργατικό κίνημα και ο λαός της Άρτας δεν εφησυχάζει. Ιδιαίτερα σήμερα, που εντείνονται η κρατική καταστολή, όπως με τον νέο νόμο για τις διαδηλώσεις, με την επίθεση στο εργατικό κίνημα και το απεργιακό δικαίωμα, με όλα αυτά δηλαδή που λιπαίνουν το έδαφος για την ανάπτυξη του φασισμού.

Μπροστά μας έχουμε την μεγάλη Πανελλαδική κινητοποίηση την Τρίτη 13 Οκτώβρη, (που στην Άρτα θα γίνει στις 8.οο το βράδυ από την πλατεία Κιλκίς), δίνοντας μια μαζική και ενωτική απάντηση απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση,για να μην περάσει το χτύπημα του Οκτάωρου, για την προετοιμασία μιας νέας πανεργατικής απεργίας.

Το Εργατικό Κέντρο απευθύνει  κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης σε όλους αυτούς που συναντηθήκαμε στην κοινή δράση, σε σωματεία και συνδικαλιστές που αγωνιούν για τις εξελίξεις και προβληματίζονται για το «κεφαλοκλείδωμα» που κάνουν οι εργατοπατέρες με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ο αγώνας για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος αποκτά σήμερα εξαιρετική σημασία και πρέπει να αφυπνίσει κάθε τίμιο εργάτη και συνδικαλιστή και ειδικά μπροστά στα νέα εμπόδια που επιχειρεί να ορθώσει η εργοδοσία και η κυβέρνηση, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Η σύγκρουση μας με τιςαντιλαϊκές πολιτικές, με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, η αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ε.Ε., η αλλαγή στην κατάσταση του εργατικού κινήματος, είναι μονόδρομος για το ταξικό εργατικό κίνημα. Όλοι και όλες την Τρίτη 13 Οκτώβρη στο πανελλαδικό Συλλαλητήριο, στις 8 το βράδυ στην πλατεία Κιλκίς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]